Rugby: Spania, Argentina Jaguars, Namibia şi România se vor confrunta în ediţia 2015 a IRB Nations Cup

(Alan Crowhurst / Getty Images)

Spania, Argentina Jaguars, Namibia şi România se vor confrunta pe Stadionul Naţional ''Arcul de Triumf''din Capitală, în luna iunie, din cadrul IRB Nations Cup 2015, conform site-ului Federaţiei Internaţionale de Rugby.

''Cu ocazia acestui turneu, naţionala României va avea şansa să-şi perfecţioneze strategia de joc în perspectiva participării, în toamnă, la Cupa Mondială din Anglia, în timp ce jucători din reprezentativa Namibiei şi selecţionata Argentina Jaguars (echipa a doua a Argentinei — n.r.) vor putea demonstra că merită să fie incluşi în loturile lor naţionale, de asemenea participante la CM'', au scris cei de la World Rugby.

Campioana continentului african, Namibia, face parte din Grupa C la Cupa Mondială, alături de Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi Georgia, în timp ce România este în grupa D, alături de Franţa, Italia, Irlanda şi Canada.

Atât Namibia cât şi Argentina Jaguars au participat, de-a lungul timpului, la mai multe ediţii ale IRB Nations Cup, în timp ce Spania, adversară a României în Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN), va fi prezentă pentru prima dată la turneu.

Directorul de Competiţii şi Înaltă Performanţă al IRB, Mark Egan, a declarat: "Acest turneu va juca un rol vital în pregătirea României şi Namibiei pentru RWC 2015. Aceste ţări sunt acum într-o etapă crucială, în finalizarea echipelor de joc cu care se vor prezenta la cea mai importantă competiţie rugbystică mondială. Pe de altă parte, jucătorii Argentinei Jaguars vor putea demonstra că merită să fie luaţi în calcul în vederea selecţionării la echipa naţională, în timp ce Spania este în căutarea îmbunătăţirii performanţelor obţinute până acum în CEN. Turneul este pregătit la standarde foarte ridicate de către FRR şi ne aşteptăm un eveniment excelent la Bucureşti, în iunie".

Potrivit sursei citate, şi preşedintele FRR, Haralambie Dumitraş, a apreciat organizarea turneului la Bucureşti şi a evidenţiat importanţa acestuia pentru ''stejari''.

"FRR apreciază oportunitatea de a găzdui turneul şi în acest an şi suntem siguri că toate echipele vor oferi un adevărat spectacol în luna iunie. Publicul român consideră IRB Nations Cup ca actul de deschidere pentru echipa noastră naţională înainte de a călători la Cupa Mondială din Anglia, aşa că suporterii sunt dornici de a vedea spectacol", a spus Dumitraş.

Programul IRB Nations Cup:
Vineri, 12 iunie: Namibia vs. Argentina Jaguars (ora 17,00); România vs Spania (ora 20,00)
Miercuri, 17 iunie: Argentina Jaguars vs. Spania (17,00); România vs Namibia (20,00)
Duminică, 21 iunie: Spania vs. Namibia (17,00); România vs. Argentina Jaguars (20,00)

Anul trecut, turneul IRB Nations Cup, care s-a desfăşurat tot la Bucureşti, a fost câştigat de echipa a treia a Irlandei, Emerging Ireland.

Pe de altă parte, la sfârşitul lunii august, ''stejarii'' vor mai avea două meciuri de pregătire la Bucureşti, contra Kenyei şi Tonga, iar pe pământ britanic, la început de septembrie, tricolorii vor da piept cu două echipe de club din Scotia, Edinburgh şi Glasgow Warriors.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport