Rugby: CSM Ştiinţa Baia Mare- Steaua Bucureşti 31-3(10-0)

(Tony Feder / Getty Images)

În faţa unui grup numeros de suporteri aflaţi, joi, în tribunele stadionului "Lascăr Ghineţ" CSM Ştiinţa Baia Mare a învins Steaua Bucureşti cu scorul de 31-3( 10-0), meci disputat în etapa a patra a Super Ligii.

Preşedintele CMS Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei a susţinut că partida cu Steaua Bucureşti ar fi fost mult mai spectaculoasă dacă arbitrul n-ar fi recurs la întreruperi în momente mai puţin justificate, însă până la urma meciul a fost unul deosebit de palpitant.

"Ca de obicei, meciurile cu Steaua sunt meciuri încrâncenate, şi am încercat să oferim publicului un meci bun, jucătorii s-au comportat ca atare. Trebuie să spun, deşi mie nu-mi stă în fire să caracterizez arbitrajul şi o să par ciudat cea ce spun eu: acest meci putea să fie un spectacol mult mai frumos dacă arbitrul Borodea ştia să arbitreze. O spun ca reprezentat al echipei câştigătoare; a fracţionat jocul, a stricat spectacolul dar nu cu rea intenţie, ci pentru că atâta ştie. Am un cuvânt în plus faţă de public aici în Baia Mare, unde avem un public minunat, nişte suporteri minunaţi. Deşi a fost joia de Paşti au venit pe stadion pentru a fi alături de echipă şi e un gest pentru care trebuie să le mulţumesc" a spus Călin Matei.

Acesta a mai punctat faptul că CSM Ştiinţa Baia Mare este dominată de starea de spirit a unei mari familii restrânse în jurul ideii de performanţă sportivă.

"În Baia Mare, rugbyul este o stare spirit, nu există ierarhii, există doar o familie: familia echipei de rugby. Poate ăsta e unul din secretele noastre care au dus spre aceste performanţe, iar anul acesta se împlinesc şapte ani de când Baia Mare n-a avut nicio înfrângere acasă şi sigur în 2014 vom duce tradiţia mai departe, unde cel puţin acasă nu vom pierde. Am spus la începutul campionatului că anul acesta suntem hotărâţi să luăm titlul, iar cea ce ţine de conducerea echipei, consider că ne-am făcut treaba, deşi poate mulţi în momentul acela n-au crezut, dar se vede acum, iar fiecare meci, jucătorii şi antrenorii îl tratează la fel, indiferent cu cine jucăm. Vom fi în priză de mâine (vineri), băieţii n-au vacanţă de Paşti pentru meciul cu Farul", a adăugat Călin Matei.

Preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare a recunoscut că totuşi există o nemulţumire, după cele două titluri cedate Timişoarei.

"Există o durere în suflet pentru că performanţa obligă la performanţă. Pentru noi locul doi n-a fost o performanţă, locul doi a fost un pas înapoi", a declarat Călin Matei.

Antrenorul CSM Ştiinţa Baia Mare, Eugen Apjok, a spus la rândul său că fost o victorie în termeni ponderaţi şi se putea un pic mai mult.

"Ca diferenţă de scor, putem spune că a fost un pic mai mult, iar ca diferenţă de joc, cred că se putea mai mult... E victorie cu punct bonus şi felicit jucătorii pentru rezultat, sperăm să eliminăm din greşelile făcute, puteam să jucăm mult mai sigur şi mai eficace", a spus Eugen Apjok.

"A fost un meci foarte disputat, Steaua Bucureşti a făcut un meci foarte bun şi ţin să-i felicit pentru acest meci. Am reuşit şi noi să ne îndeplinim obiectivul, adică o victorie cu punct bonus, iar publicului i-am făcut un mic cadou cu ocazia sărbătorilor de Paşti", a spus căpitanul CSM Ştiinţa Baia Mare, Csaba Gal.

"A fost un meci foarte greu pentru noi, ştiam că o să fie aşa, ţinând cont că jucăm în Baia Mare, acasă. Am văzut ce am putut să facem. Asta e, muncim şi mergem mai departe. Sunt şapte ani de când n-am câştigat niciun meci aici, dar sperăm ca o să se facă mai multe investiţii şi la noi în echipă, ca să revenim în frunte, acolo unde e locul nostru", a declarat căpitanul echipei Steaua Bucureşti, Viorel Lucaci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport