Rovana Plumb: Preşedintele Iohannis trebuie să pună stop. Avem nevoie de normalitate

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis să pună capăt "conflictului" cu Guvernul şi să accepte propunerile PSD pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Epoch Times România)

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a afirmat, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea undă verde propunerilor PSD pentru Dezvoltare şi Transporturi.

"Cel puţin în întâlnirile pe care eu le-am văzut, există o speranţă că lucrurile vor intra în normalitate în ceea ce înseamnă cele două portofolii, Dezvoltare şi Transporturi. (...) Atât eu (interimar la Transporturi - n.r.), cât şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, (interimar la Ministerul Dezvoltării - n.r.) suntem pregătiţi pentru a gestiona aceste domenii, dar asta nu înseamnă că oportunitatea numirii celor doi miniştri poate fi interpretată de către domnul preşedinte Iohannis, pentru că responsabilitatea aparţine doamnei premier Viorica Dăncilă, care coordonează tot procesul acesta al preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, ceea ce conduce la ideea că trebuie să se pună stop şi să se intre într-o normalitate", a declarat Rovana Plumb, citată de hotnews.ro.

În acelaşi timp, şefa Fondurilor Europene a subliniat că preşedintele nu poate să preia prerogativele prim-ministrului României.

"Nu ştiu ce face preşedintele, dar nu poate să uzurpeze drepturile şi calitatea pe care o are premierul Dăncilă de a şti pe cine să propună pentru a coordona cele două portofolii. Aceste lucruri trebuie să se încheie cât de curând posibil pentru că avem nevoie de normalitate", a precizat Rovana Plumb, adăugând că acest "conflict trebuie privit în cheia proceselor electorale care se desfăşoară".

Reamintim că preşedintele Iohannis a refuzat din nou, joi, nominalizarea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici la şefia ministerelor Dezvoltării şi respectiv Transporturilor. Şeful statului i-a comunicat Vioricai Dăncilă, în scris, că îi respinge din nou pe cei doi, arătând că aceştia "nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs". Mai exact, cei doi n-au depus cazierul judiciar la dosar, astfel încât nu se poate şti dacă au suferit sau nu condamnări penale.