Rovana Plumb: Femeile social-democrate fac apel la pace politică. Îl susţinem pe preşedintele Dragnea

Rovana Pl
Rovana Pl (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a făcut un apel joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, la "pace politică", în contextul în care România este la un pas să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

"OFSD face apel la pace politică, aşa cum a făcut şi premierul Viorica Dăncilă, pentru a avea în următoarele şase luni o preşedinţie a Consiliului UE de succes. (...) Apelul nostru este la unitate. Nu există nicio emoţie în ceea ce priveşte eventuala moţiune de cenzură pe care înţelegem că o vor depune adversarii noştri politici. PSD, prin vocea femeilor social-democrate, spune cu responsabilitate că nu va fi nicio emoţie în ceea ce priveşte utilizarea acestui instrument democratic de către adversarii noştri politici. Având în vedere că de la 1 ianuarie preluăm preşedinţia rotativă a Consiliului UE, această moţiune nu este decât un demers politic, care nu va avea niciun fel de rezultat. (...) OFSD susţine conducerea PSD, acţiunile politice care sunt definite, susţine preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi susţine Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, acordându-i tot sprijinul necesar, sprijin în sensul acţiunilor politice şi al îndeplinirii activităţilor pe care le desfăşoară", a declarat Rovana Plumb, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, şefa OFSD a precizat că femeile social-democrate la nivel guvernamental şi central sunt pregătite pentru preluarea şi exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, care este "examenul de maturitate pe care România trebuie să-l dea".

De asemenea, Rovana Plumb a subliniat că femeile social-democrate vor acţiona pentru ca partidul să câştige alegerile europarlamentare şi a anunţat că, în ianuarie, vor avea loc întâlniri cu femeile europarlamentar din PSD în fiecare din cele opt zone ale ţării.