Rovana Plumb face dovada că a plătit taxa de mediu pentru Q7-ul pe care nu-l are

Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Rovana Plumb
Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Rovana Plumb (foto- Presidency.ro)

Rovana Plumb dezminte acuzaţia că s-ar fi sustras de la plata taxei de mediu pentru un luxos Audi Q7, maşină despre care presa a relatat că a fost înmatriculată în Bulgaria.

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a remis publicaţiei Adevărul o dovadă eliberată de ANAF, potrivit căreia taxa de mediu, în valoare de 30.778 de lei, pentru Q7 cu pricina a fost achitată în data de 12.06.2013 cu chitanţa nr. 3510496.

Reamintim că autoturismul fostului ministru al Mediului Rovana Plumb a fost fotografiat de jurnaliştii de la România Liberă, în curtea casei ministrului. Autoturismul avea numere de Bulgaria, iar şoferul familiei le-ar fi confirmat reporterilor România Liberă (RL) că vehiculul cu numere de înmatriculare de Ruse este utilizat de fiul demnitarei, iar mai mulţi martori au povestit că acelaşi Audi Q7 mai este folosit şi de soţul fostului ministru al Mediului.

RL mai relata că Rovana Plumb a negat, pentru România Liberă, că deţine sau foloseşte un autoturism înmatriculat în Bulgaria. „Doamna Rovana Plumb nu deţine şi nu a deţinut în proprietate niciun autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit şi nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Maşina menţionată în declaraţiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terţă persoană, în anul 2013”, a fost răspunsul oferit de ministru, prin intermediul consilierului său personal.

RL mai preciza că, într-adevăr, în ultima declaraţie de avere a Rovanei Plumb 2014, autoturismul apare ca fiind înstrăinat către un anume Marian Mitică, în realitate, maşina a fost văzută de reporterii RL mai multe zile la rând în curtea vilei deţinute de Rovana Plumb în oraşul Pantelimon.

Mai reamintim că în 2008, Academia Caţavencu relata că Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deţine respectivul SUV. “Europarlamentarul PSD a uitat să treacă în declaraţia de avere un autoturism Audi Q7, în valoare de peste 50.000 de euro, care a fost achiziţionat în acest an”, scria publicaţia. Patru ani mai târziu, în 2012 , autoturismul a apărut însă în declaraţia de avere a Rovanei Plumb. Idem în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne