Ronald Gavril, iroseşte o nouă şansă de a deveni campion mondial WBC la supermijlocie

Pugilistul român a pierdut confruntarea cu americanul David Benavidez, sâmbătă, în lupta pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie.
Boxerul român Ronald Gavril.
Boxerul român Ronald Gavril. (Captură foto)

Ronald Gavril (31 de ani) a avut şansa, sâmbătă seara, în gala desfăşurată la Mandalay Bay Events Center din Las Vegas, să-şi ia revanşa în faţa boxerului american David Benavidez în faţa căruia s-a înclinat în luna septembrie a anului trecut.

Însă campionul mondial WBC la categoria supermijlocie şi-a arătat din nou clasa, dominând duelul de la un capăt la altul, cei trei arbitri-judecători declarându-l învigător la puncte în unanimitate, 119-109, 120-108 şi 120-108.

Ronald ''The Thrill'' Gavril a sclipit dar nu cât ar trebui, tânărul american în vârstă de doar 21 de ani având mai mult curaj, cu lovituri puternice de stânga reuşind să spargă de mai multe ori garda românului, care s-a ales cu arcada dreaptă şi cu nas sângerând în acest meci.

În confruntarea de anul trecut Benavidez fusese declarat câştigător de doi arbitri cu 116-111 şi 117-111, în timp ce Gavril (care l-a trimis la podea pe american în ultima rundă) a fost creditat ca învingător de altul, cu 116-111.

Benavidez numără acum 20 de victorii la profesionişti din tot atâtea meciuri (17 KO), în timp ce Gavril are 18 victorii (14 KO) şi 3 înfrângeri.

Ţara noastră a avut patru campioni mondiali - Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu, iar Gavril putea deveni al cincilea. El va trebui acum să aştepte o nouă ocazie pentru a-şi îndeplini visul.