"Românul cu gusturi rafinate" - Daea, argumente năucitoare despre balanţa negativă de export-import din agricultură

Petre Daea
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice şi secretar al Camerei Deputaţilor, a făcut public răspunsul oferit de ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca urmare a unei interpelări pe tema importurilor de produse agroalimentare care depăşesc cu mult exporturile.

„Ministrul Daea nu doar recunoaşte că balanţa comercială cu produse agroalimentare a României este deficitară, dar îşi şi asumă ca merite proiecte derulate de companiile private prin lanţurile de hypermarketuri”, afirmă liderul USR.

Silviu Dehelean susţine că ministrul Petre Daea „mişună prin ţară, pe la târguri şi serbări câmpeneşti, ambiţionându-se să transmită jurnaliştilor prezenţi iluzia unei agriculturi de succes” dar, în realitate, „dincolo de apariţiile mai de grabă comice ale ministrului prin lanurile de grâu sau rapiţă, cifrele ne demonstrează că România are o balanţă de export-import negativă chiar şi în agricultură”.

„În 2018, balanţa comercială cu produse agroalimentare a României a fost deficitară, recunoaşte ministrul Petre Daea în răspunsul oficial primit de la Ministerul Agriculturii, adăugând manipulator că situaţia se datorează creşterii veniturilor populaţiei. Oricât de straniu ar suna, pentru Petre Daea, balanţa negativă este efectul îmbogăţirii populaţiei României, în plină creştere a veniturilor, ar fi consumat tot mai mult şi tot mai exotic, motiv pentru care importurile ar fi crescut exponenţial, susţine Daea, care indică astfel un vinovat pentru raportul export-import deficitar: românul cu gusturi rafinate”, precizează Silviu Dehelean.

Deputatul Opoziţiei adaugă că Daea trece în revistă şi o serie de „programe speciale” destinate echilibrării balanţei comerciale doar că printre cele patru la număr, ministrul prezintă şi programul „Filiera calităţii”, un proiect iniţiat, derulat şi susţinut de Carrefour România, o companie privată şi străină.

„Corporaţiile străine, până nu de mult, în epoca Dragnea a Partidului Social Democrat, principalul adversar al României, îi fac acum treaba domnului Daea. De fapt, domnul ministru ne aminteşte că aceeaşi companie străină a derulat programe similare începând cu anul 2008”, a conchis Silviu Dehelean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne