"România stat poliţienesc!": Amenzi de 9000 de lei pentru protestatarii din Victoriei [Video]

Mai mulţi protestatari au fost luaţi pe sus de poliţie, duşi la secţie şi amendaţi în timpul protestului ce a avut loc sâmbătă seară în Piaţa Victoriei.
Jandarmi.
Jandarmi. (Horoiu Eugen / Epoch Times Romania)

Mii de oameni au protestat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei, în semn de nemulţumire faţă de "acţiunile antidemocratice ale PSD-ALDE". Protestul a fost însă marcat de incidente, jandarmii conducând şase dintre protestatarii din Piaţa Victoriei la secţia de Poliţie, aceştia fiind amendaţi cu suma totală de 9.100 de lei, potrivit Hotnews.

Amenzile au fost date pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine, precizează Jandarmeria Română.
Potrivit unei persoane care a asistat la incident, jandarmeria a intervenit când un protestatar a vrut să scoată un generator din maşină, iar cele întâmplate arată că trăim într-un stat poliţienesc.

"Povestea pe scurt. (Protestatarul Cristian Mhai n.r.) Dide a vrut să scoată generatorul din maşină. În parcare erau deja vreo cinci dube de jandarmi şi mulţi, mulţi jandarmi, iar maşina era deja flancată de jandarmi, iar pe stânga era blocată de duba jandarmeriei. Nu a fost lăsat să scoată generatorul. Pe motiv că este pe benzină şi reprezintă un pericol pentru populaţie.

La nici 10 metri era o dubă a jandarmeriei tot cu generator. Dide a întrebat de cei ei au voie şi el nu. Aşa că a sunat la ISU să îi spună dacă generatorul jandarmeriei reprezintă un pericol şi dacă el ar avea voie cu unul la fel. ISU a zic că nu prezintă pericol, fiind în aer liber.

Moment în care Dide s-a îndreptat înspre maşină pentru a scoate generatorul. A fost luat pe sus, împreună cu generator. Observaţi dispozitivul impresionant de jandarmi doar pentru ca nu cumva să fie folosită o staţie de amplificare în Piaţa Victoriei.

Pe procesul verbal scrie că a introdus generatorul în mulţime şi că nu a părăsit locul adunării publice!

România stat poliţienesc, stat poliţienesc, stat poliţienesc!", scrie protestatara pe Facebook.

Separat de acest... "incident" a fost luat pe sus şi dus la poliţie şi jurnalistul Mălin Bot.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne