"România nu poate să fie raiul infractorilor!" - Protest anunţat luni la Parlament

Coaliţia la putere umblă să hărtănească justiţia, să ia puterea toată, să ne domine, să ne ţină în teamă, să ne aducă în situaţia de a nu ne putea apăra pentru că legile vor fi doar în favoarea lor, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Cum pe rolul Senatului vor intra acte normative care, potrivit multor voci, vor face din lupta anticorupţie o simplă amintire, pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru un nou protest. Mai multe grupuri lansează un apel către români să se mobilizeze luni şi să vină lângă Parlament, intrarea spre parc Izvor, între orele 7.00-10.00, pentru a pune presiune pe parlamentari să respingă legile Justiţiei şi modificările codurilor penale.

"Nu cred că putem rămâne în istorie drept cea mai laşă generaţie, aşa cum nu cred că cineva cu cât de puţină minte îşi doreşte o ţară nepopulată, cu tinerii apţi de muncă hoinărind prin lume în căutarea a ceea ce nu mai găsesc acasă…

Nu putem să ne supunem şi nu putem rămâne indiferenţi când cu fiecare zi ce trece, drepturile noastre se împuţinează şi privilegiile lor sporesc, odată cu puterea, căci ei asta vor, putere… Bani au deja, dar ştiu că le pot fi inutili fără putere. De aceea umblă cu limba scoasă ca nişte câini turbaţi să hărtănească justiţia, chiar de când au venit la stăpânire, să ia puterea toată, să ne domine, să ne ţină în teamă, să ne aducă în situaţia de a nu ne putea apăra pentru că legile vor fi doar în favoarea lor.

Luni 18 decembrie, Senatul va vota cele 3 legi ale Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii) şi cele 2 Coduri (Codul penal şi Codul procedură penală).

Trebuie să venim la Parlament foarte mulţi pentru a face presiune pe parlamentari pentru a respinge cele 3 legi şi cele 2 coduri!", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Reamintim că inclusiv magistraţii (parte dintre ei) se pregătesc să iasă luni în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiţiei şi a codurilor penal şi de procedură penală. Informaţii, aici