România Liberă: Verdictul la plagiatul lui Mihai Tudose, amânat pe termen nedeterminat

Doctoratul obţinut de actualul premier sub îndrumarea celebrului Gabriel Oprea nu a fost încă analizat. SRI şi Ministerul Educaţiei pasează de la unul la altul "pisica", arată România Liberă.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

SRI şi Ministerul Educaţiei au depăşit termenele legale prevăzute pentru a da un verdict în cazul suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a premierului Mihai Tudose, relatează România Liberă.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei explică tergiversarea procesului de analiză prin faptul că membrii CNATDCU au fost în vacanţă iar SRI susţine că nu are cine semna recomandarea privind retragerea sau păstrarea titlului de doctor în cazul Tudose deoarece Academia Naţională de Informaţii a rămas fără rector.

Reamintim că Mihai Tudose a fost acuzat de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie că ar fi plagiat în teza sa de doctorat obţinută la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub îndrumarea generalului Gabriel Oprea. Deşi neagă acuzaţiile, în 2016, Tudose a fost unul dintre cei care au cerut să renunţe la doctorat.

Pe 4 iulie 2017, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a anunţat că teza de doctorat a premierului Mihai Tudose va fi analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne