România Liberă: Cum a făcut Marcel Ciolacu un milion de lei peste noapte

Desemnat de Dragnea să asigure legătura între partid şi guvern, pentru a evita "devierea" lui Tudose faţă de linia PSD, Ciolacu are probleme cu averea. Mai exact cu justificarea unei părţi din ea.
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Facebook)

Vicepremierul Marcel Ciolacu nu poate justifica aproape un milion de lei, relatează România Liberă. Potrivit sursei citate, peste 100.000 de lei au apărut abia anul acesta în declaraţia de avere a lui Ciolacu, într-un cont deschis în 2003, nemenţionat anterior. Alţi aproape 800.000 de lei din dividende s-au evaporat şi nu au fost niciodată declaraţi de Ciolacu.

"Surprinzător, conturile bancare ale vicepremierului Ciolacu s-au umplut de bani exact în anul imediat următor unui an cu două campanii electorale: cea pentru locale din primăvara lui 2016 şi cea pentru parlamentare din toamna anului trecut. Cei mai mulţi politicieni au ieşit pe minus după anul electoral, mulţi investind zeci de mii de lei în efortul de campanie", scrie sursa citată.

România Liberă mai aminteşte că una dintre marile controverse din jurul pesedistului Ion-Marcel Ciolacu este relaţia acestuia cu Omar Hayssam. Astfel, o fotografie apărută încă din 2015 în mai multe publicaţii îl înfăţişează pe Ciolacu împreună cu Hayssam la o partidă de vânătoare.

Partida de vânătoare ar fi avut loc în anii 2000, perioadă în care Hayssam era foarte apropiat de liderii PSD Buzău. Mai mult, există informaţii conform cărora, în aceeaşi perioadă, Hayssam i-ar fi împrumutat lui Ciolacu 200 de milioane de lei vechi. Acum, Hayssam ispăşeşte o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru terorism (în urma răpirii a trei jurnalişti români în Irak) şi alte infracţiuni.

Articolul integral poate fi citit aici


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne