România, încotro? Senatorul Mihai Goţiu lovit într-un studio TV

Mirel Palada, politician cunoscut pentru luările sale de poziţie virulente de pe Facebook, este acuzat de senatorul USR Mihai Goţiu că l-a lovit în pauza unei emisiuni TV.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

UPDATE: Senatorul USR Mihai Goţiu s-a prezentat joi la IML, în vederea obţinerii certificatului medico-legal ce îi va însoţi plângerera penală contra lui Palada.

Întrebat ce relevă analizele pe care le-a făcut la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", Goţiu a spus: "Analizele constată faptul că a avut loc agresiunea, sunt leziunile la buză şi la picior, nu e ceva grav, dar fac dovada agresiunii", relatează Agerpres.

* * *

Senatorul USR Mihai Goţiu anunţă că se va adresa poliţiei după ce a fost lovit, miercuri seară, de Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul Ponta, în pauza unei emisiuni de la B1 TV. Potrivit B1, Palada i-ar fi spart nasul lui Mihai Goţiu, iar apoi l-ar fi lovit şi cu picioarele.

Anterior agresiunii fizice, cei doi au avut un schimb de replici în contradictoriu în emisiune, susţine Goţiu, Palada acţionând provocator şi, în final, ajungând să-l lovească, relatează Agerpres.

"M-a lovit în pauza unei emisiuni de la B1. În prima parte a emisiuni, domnul Palada a intrat de mai multe ori peste mine şi i-am spus că este un comportament nesimţit care m-a făcut să intru în politică. Moderatoarea mi-a atras atenţia la limbaj, am spus că îmi susţin afirmaţia, pentru că asta e definiţia de dicţionar a unui om lipsit de bun simţ când nu te lasă să spui ce ai de spus. Apoi, în pauză, m-a ameninţat să nu mai spun că e nesimţit, că îmi arată el după emisiune. Şi am spus că dacă va continua să mă întreruptă, să nu mă lase să vorbesc, am zis: da, ăsta e comportament nesimţit. A venit pauza (...) şi a venit şi pumnul în gură. În acel moment au intervenit cei care erau în platou la B1 şi l-au oprit", a declarat Goţiu, preluat de Agerpres, la Antena 3.

Uniunea Salvaţi România a luat prompt poziţie după agresarea lui Goţiu, atrăgând atenţia că parlamentarii şi consilierii săi au fost în repetate rânduri ţinta unor ameninţări şi agresiuni:

"Colegul nostru Mihai Goţiu a fost agresat în această seară în platoul unei emisiuni la B1 Tv de Mirel Palada, fostul consilier al lui Victor Ponta. USR respinge categoric violenţa.

Până acum, consilierii şi parlamentarii USR au fost de mai multe ori ameninţaţi sau agresaţi fizic şi verbal pentru că s-au împotrivit abuzurilor şi au refuzat să tacă. Această practică a pumnului în gură, la propriu, este inacceptabilă într-o ţară democratică.

Parlamentarii USR vor continua să lupte pentru libertatea de exprimare şi drepturilor tuturor cetăţenilor împotriva corupţilor din PSD şi pentru a-i reprezenta pe românii care i-au votat pentru Parlament şi consiliile din Bucureşti", transmite USR.

Mai amintim în context că tot ieri, deputatul USR de Dolj, Adrian Claudiu Prisnel, a acuzat că a fost ameninţat cu moartea în Comisia de agricultură de către un deputat PSD din Brăila.

"Absolut revoltătoare replica deputatului PSD de Brăila, Nicu Niţă. În timpul dezbaterii de la Comisia pentru Agricultură, în timp ce USR susţinea că ordinul care omoară 140 urşi este total greşit, Nicu Niţă are o remarcă halucinantă, spunând „eu v-aş omorî pe voi”. Pe noi, cei de la USR.

La final, a continuat cu jignirile, ameninţând inclusiv cu bătaia un coleg din USR. Un asemenea comportament în societate şi, mai ales, în instituţia parlamentară, este incalificabil", scria, pe Facebook, Prisnel.

Redăm şi poziţia transmisă public în această dimineaţă de Mihai Goţiu

"Aseară, târziu în noapte, mi-au dat lacrimile. Nu de la lovitura de pumn a lui Mirel Palada, ci de la zecile şi sutele de mesaje de solidaritate primite pe Facebook, sms, WatsApp, până mi s-a descărcat telefonul. Tuturor vă mulţumesc acum şi îmi cer scuze că, din motive de timp, nu voi reuşi să o fac în mod direct, personal. Vă asigur că voi continua să lupt împotriva abuzurilor de orice fel, inclusiv împotriva huliganismului politic, însă exclusiv prin mijloace legale. La fel cum am făcut-o şi ieri, de la pupitrul plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului, îi voi reprezenta atât pe cei care mi-au acordat încrederea, cât şi pe cei a căror încredere nu am reuşit să o câştig încă.

Dacă m-a durut cu adevărat ceva azi noapte a fost mărturisirea medicului de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Ioan”, care m-a consultat, că se gândeşte serios să plece din România. Cu buza spartă de un fost purtător al Guvernului nu aveam argumente pentru a-l face să se răzgândească. Şi nici nu cred că aş fi fost credibil în acel moment. Voi face însă tot ce ţine de mine (şi sunt convins că acelaşi lucru îl vor face şi colegii mei din USR) să schimb (şi să schimbăm) lucrurile în ţara asta. Cu sprijinul colegilor mei şi, mai ales, cu sprijinul vostru, vom reuşi. Avalanşa mesajelor de solidaritate mi-a demonstrat că nu suntem deloc puţini! Nu voi ceda în faţa niciunei ameninţări ori intimidări verbale sau fizice. Nici ”forţa” lui Mirel Palada, şi nici măcar toată forţa reunită a tuturor huliganilor şi penalilor din politica românească nu se pot compara cu cea pe care mi-aţi transmis-o în lungile ore ale acestei nopţi şi dimineţi. Vă mulţumesc!", transmite, pe Facebook, Goţiu.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne