România, în a doua lună de mandat la preşedinţia Consiliului UE. Secţia Adinei Florea îi deschide dosar lui Timmermans

Frans Timmermans
Frans Timmermans (Florin Chirila/Epoch Times)

Celebra Secţie specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a Adinei Florea a deschis dosar penal în urma plângerii formulate de Luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a Verei Jurova, comisar european pentru Justiţie şi a reprezentatei CE în România, Angela Cristea. Aceştia au fost acuzaţi de „constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV”.

Deşi deschiderea dosarului este un act procedural, în urma depunerii unei plângeri secţia având obligativitatea de a face acest lucru pentru a verifica dacă fapta există sau nu etc., Luju transmite, într-un articol care anunţă, cu majuscule DOSAR PENAL PENTRU TIMMERMANS, că "Prim-vicepreşedintele Comisiei Europeană Frans Timmermans şi Procurorul General al României Augustin Lazăr vor trebui să se prezinte la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ca să dea cu subsemnatul.

Nu singuri, ci împreună cu şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România Angela Cristea şi comisarul european pe Justiţie Vera Jourova. Se va întâmpla asta în dosarul constituit în urma plângerii formulate de Lumea Justiţiei, care a sesizat falsificarea grosolană a Raportului MCV din 13.11.2018.

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie 2019, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a informat redacţia Lumea Justiţiei că plângerea împotriva lui Timmermans, Jourova, Cristea şi Lazăr a fost înregistrată la această structură, fiind constituit dosarul nr. 295/P/2019", arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne