România Împreună: Vâlcov a minţit în direct la Antena 3 fără să fie contrazis!

Dacian Cioloş, comisar european (2010-2014)
Dacian Cioloş, comisar european (2010-2014) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă şi autorul celebrului program de guvernare al PSD, a minţit în direct, la Antena 3, că inflaţia în decembrie 2016 (Guvernarea Cioloş) a fost de 4,8%, acuză formaţiunea fondată de Dacian Cioloş şi de tehnocraţii săi - Mişcarea România Împreună.

Reprezentanţii Ro+ acuză faptul că în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, Vâlcov - consilierul condamnat la închisoare al Vioricăi Dăncilă - a susţinut, fără să fie contrazis, că astăzi inflaţia este la un nivel de 3%, aceasta deşi cifrele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică arată că în iunie 2018 inflaţia este la un nivel de 5,4%.

"Vâlcov a susţinut, în direct la Antena 3, textual, că „în decembrie 2016 inflaţia era 4,8%“, deşi cifrele oficiale ale INS arată că în acea perioadă România traversa o perioadă de deflaţie, de scădere a preţurilor, nicidecum de creştere. Conform INS, preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum, au fost mai mici cu 0,5% în luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015.

Inflaţia înseamnă o creştere generalizată a preţurilor bunurilor şi serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. În consecinţă, atunci când avem inflaţie, cu un leu se poate cumpăra mai puţin, respectiv un leu valorează mai puţin decât valora anterior (de obicei, în anul precedent). Mai mult decât atât, rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2016 – decembrie 2016) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2015 – decembrie 2015) a fost de -1,5%.

Aşadar, afirmaţia domnului Vâlcov este pur şi simplu o minciună contrazisă de toate statisticile oficiale. În decembrie 2016, România înregistra o perioadă de deflaţie, nu de inflaţie", transmite România Împreună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne