"România furată": Oamenii din spatele Tel Drum şi rolul lui Liviu Dragnea

Lăsată fără contracte în perioada cât Liviu Dragnea a fost preşedinte de CJ, Tel Drum, la vremea respectivă regie de stat, a fost vândută pe bani puţini unui apropiat al actualului lider PSD. Şi apoi a devenit prosperă. Tot mai prosperă.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times)

Ministerul Dezvoltării a informat echipa "România furată" că Tel Drum a beneficiat de sume fără acoperire în mai multe contracte finanţate cu bani europeni, relatează Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, ANAF trebuia să recupereze câteva milioane de euro de la Tel Drum, însă Fiscul întârzie să recupereze suma de la societatea care ar fi controlată, în baza unei anchete penale a DNA, de Liviu Dragnea. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, toţi acţionarii Tel Drum din ultimii 15 ani sunt apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, colegi sau subalterni.

Sursa citată mai reaminteşte că Tel Drum este fosta regie de drumuri şi poduri Teleorman deţinută, după Revoluţie, de Consiliul Judeţean care a supravieţuit cu greu în primii ani de după Revoluţie. Lăsată fără contracte în perioada când Liviu Dragnea a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Tel Drum a ajuns să aibă o cifră de afaceri foarte mică şi deci şi un preţ de privatizare mic. Suficient de mic încât un apropiat al lui Dragnea, Marian Fişcuci, să-şi poată permite să o cumpere.

"În 8 aprilie 2002, comisia de negocieri numită de Consiliul Judeţean, formată doar din subordonaţi ai lui Liviu Dragnea, propune ca regia să fie vândută lui Marian Fişcuci pentru aproximativ 200.000 de euro şi promisiunea de investiţii de alte 200.000. Actualul lider PSD, Liviu Dragnea, este cel care aproba nota finală din 15 aprilie 2002 prin care se decide vânzarea Tel Drum.

După privatizare, cumva Tel Drum a devenit profitabilă, iar cifra de afaceri a crescut de patru ori la un an de la vânzare. Dacă în 2000 cifra de afaceri a Tel Drum a fost de 2 milioane de lei, în 2002, după jumătate de an de la privatizare a ajuns la 4 milioane de lei, iar în 2003 a sărit de 10 milioane de lei", arată Digi24.ro.

Continuarea poate fi citită aici