România continuă demersul umanitar. Premierul Albaniei: "Nimeni din această ţară nu va uita vreodată ce aţi făcut"

Premierul Albaniei, multumind salvatorilor romani, turci, francezi si italieni.
Premierul Albaniei, multumind salvatorilor romani, turci, francezi si italieni. (Screenshot)

România continuă să acorde asistenţă umanitară Albaniei, grav afectată de cutremurul din 26 noiembrie, trimiţând ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri, se arată într-un comunicat de presă publicat duminică pe pagina web oficială a Guvernului român.

Demersul umanitar este realizat la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi în urma consultărilor cu autorităţile albaneze.

„În cursul zilei de astăzi, 1 Decembrie 2019, două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România, precum şi pentru redislocarea în ţară a echipei RO-USAR şi a echipamentelor de intervenţie din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a efectuat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul produs în 26 noiembrie 2019”, anunţă sursa citată.

Cu acest prilej, Guvernul României a transmis încă o dată „întreaga solidaritate faţă de poporul albanez, condoleanţe pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului şi însănătoşire grabnică persoanelor rănite”.

De asemenea, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprimă întreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de România, mai precizează comunicatul.

Premierul Albaniei mulţumeşte personal salvatorilor români, turci, francezi şi italieni.

În cursul zilei de duminică, premierul Albaniei a anunţat încetarea operaţiunilor de salvare la cinci zile de la cutremurul care a devastat ţara balcanică şi a ucis 51 de oameni. Şeful Executivului de la Tirana a ţinut să mulţumească personal salvatorilor români, turci, francezi şi italieni veniţi în ajutorul albanezilor, informează Digi24.

„Prietenul adevărat este cel care este alături de tine la greu. Sunteţi nişte prieteni adevăraţi şi vă garantez că nimeni din această ţară nu va uita vreodată ce aţi făcut. Şi oricând sunteţi bineveniţi aici ca oaspeţi de onoare”, a transmis premierul Albaniei.

Reamintim că ţara noastră a fost printre cele care au acordat ajutor imediat după dezastru. România a trimis în mai puţin de 24 de ore de la cutremur, o echipă formată din 52 de pompieri, ajutaţi în eforturile de căutare şi salvare de patru câini, dintre care doi trimişi de Clubul Câinilor Utilitari, o asociaţie non-guvernamentală din România.

Situaţia continuă să fie critică în Albania după cutremurul din noaptea de miercuri spre joi. Seismul a lăsat în urmă zeci de morţi, răniţi, sinistraţi şi clădiri dărâmate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne