România a cucerit titlul de campioană în Rugby Europe Championship 2017

"Ultimul meci dintre România şi Georgia a decis câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017. Ca urmare a victoriei cu 8-7 a României, clasamentul pe site a fost modificat automat" - a precizat Rugby Europe pe site-ul său.
(romanian rugby federation/facebook)

Graţie victoriei din ultima etapă a ediţiei 2017 a Rugby Europe Campionship, în care România a dispus de Georgia cu rezultatul de 8-7, 'Stejarii' antrenaţi de galezul Lynn Howells au fost desemnaţi de Rugby Europe, câştigătorii acestui turneu. Iniţial, în urma unei greşeli tehnice, oficialii forului continental, prezidat de românul Octavian Morariu, oferise acest titlu reprezentativei Georgiei.

''Ultimul meci dintre România şi Georgia a decis câştigătoarea Rugby Europe Championship 2017. Ca urmare a victoriei cu 8-7 a României, clasamentul pe site a fost modificat automat, incluzând o eroare tehnică ce a avut consecinţe asupra situaţiei de fapt — trofeul fiind înmânat Georgiei. În conformitate şi respectând regulile competiţiei, dacă două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, cea mai bine clasată va fi echipa cu cele mai multe puncte în meciurile directe. Dacă în competiţie se joacă un singur meci între echipe, echipa care câştigă meciul este cea mai bună echipă. Aşadar, România este anunţată câştigătoarea REC 2017 datorită victoriei împotriva Georgiei'', a precizat Rugby Europe pe site-ul oficial.

De asemenea, Rugby Europe şi-a cerut scuze fanilor, jucătorilor şi celor două ţări din cauza confuziei făcute în clasament şi în momentul decernării trofeului.

Victoria de duminică, le-a adus ''Stejarilor'' după o pauză de şapte ani de zile atât Cupa ''Antim Ivireanu'' cât şi titlul de campioană europeană.