Români, victime ale exploatării forţei de muncă agricole în Sicilia (video)

Raid al brigăzii de poliţie împotriva exploatării muncii lucrătorilor din agricultură
Raid al brigăzii de poliţie împotriva exploatării muncii lucrătorilor din agricultură (screenshot)

Un raid al brigăzii de poliţie împotriva exploatării muncii lucrătorilor din agricultură a condus la arestarea a patru întreprinzători şi la denunţarea a trei persoane în serele din Vittoria, în provincia Ragusa, Sicilia. Cei patru au fost arestaţi sub acuzaţia de exploatare în câmpul muncii.

Oamenii legii au descoperit lucrători la "negru", locuinţe ilegale pentru muncitori, încălcări ale reglementărilor privind siguranţa în muncă şi depozite ilegale în şapte ferme agricole.

Muncă la "negru" şi condiţii de muncă şi de trai inumane în rândul muncitorilor agricoli în Sicilia au fost descoperite de către o brigadă de poliţie mobilă. Responsabili de toate acestea se fac patru producători agricoli italieni care au fost arestaţi în urma raidului efectuat de către oamenii legii.

Lucrătorii, dintre care cea mai mare parte erau români, munceau fără contract de muncă. Erau plătiţi cu maxim 4 euro/oră pentru munca prestată şi nu primeau echipament de protecţie. Condiţiile în care erau cazaţi, erau inumane: barăci construite abuziv sau magazii într-o stare avansată de degradare, insalubre, unele chiar fără o baie sau grup sanitar. Şi toate acestea aveau chiar un preţ, căci muncitorilor deja plătiţi extrem de prost pentru munca depusă, li se scădeau din retribuţia zilnică de 30 euro, câte 2 euro pentru "cazare".

În cele 7 societăţi agricole controlate, numărul muncitorilor era în total de 66 persoane, dintre care 21 erau femei. Dintre aceştia doar 8 erau italieni, ceilalţi fiind cetăţeni de origine străină: 32 de români, 14 tunisieni, 6 din Gambia şi 2 algerieni.

Sicilia este deja recunoscută ca fiind un "paradis" al exploatării la "negru" a forţei de muncă în domeniul agricol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe