Roma acoperită de gheaţă

Grindină în centrul Romei, Italia, 21 octombrie 2018
Grindină în centrul Romei, Italia, 21 octombrie 2018 (Captură Imagine)

Un val de vreme rea venită din nordul Europei a lovit Italia, aducând ploi intense, grindină şi vânturi puternice.

Furtuni severe cu grindină au lovit duminică noaptea capitala italiană Roma, provocând inundaţii masive, care au afectat traficul rutier în oraş.

Aversele au măturat o serie de străzi, blocând mulţi şoferi în automobilele lor. De asemenea, ploile au inundat staţii de metrou, forţând închiderea a cel puţin şase dintre ele, majoritatea în estul Romei. Toate staţiile de metrou au fost redeschise luni dimineaţă, potrivit publicaţiei The Local.

Virginia Raggi, primarului Romei, a declarat că poliţia locală, pompierii, forţele de urgenţă ale Protecţiei Civile şi echipe de voluntari au fost desfăşurate pentru a face faţă condiţiilor de vreme extremă.

De asemenea, autorităţile au emis o alertă portocalie pentru regiunile sudice Molise şi Calabria, precum şi în unele zone din Basilicata şi Puglia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință