Roland Garros. Australianca Ashleigh Barty a cucerit prestigiosul trofeu

Barty nu a întâmpinat o rezistenţă mărită din partea oponentei sale, cehoaica Marketa Vondrousova, în marea finală a celui de-al doilea Mare Şlem al anului, impunându-se clar în două seturi cu scorul de 6-1, 6-3.
Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty.
Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty. (Getty Images)

Ashleigh Barty (23 ani, 8 WTA) este câştigătoarea ediţiei 2019 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (Paris), graţie succesului înregistrat, sâmbătă, în ultimul act, în faţa sportivei din Cehia, Marketa Vondrousova (19 ani, 38 WTA).

Australianca, care de luni va urca pe locul doi în ierarhia mondială, a trecut fără emoţii de adversara sa cu scorul de 6-1, 6-3, timpul de joc fiind de doar o oră şi 12 minute.

"Bravo, Marketa. Ai avut două săptămâni incredibile. E doar începutul, n-am nicio îndoială că vei fi şi în alte finale în viitor. E incredibil, am rămas fără cuvinte. Am jucat un meci aproape perfect. Au fost două săptămâni nebune. Parisul e un loc special pentru australieni şi sunt incredibil de mândră că am reuşit să triumf" a declarat la finalul duelului, proaspăta campioana, aflată la primul său trofeu de Mare Şlem cucerit.

Barty a avut trei aşi şi 26 de greşeli neforţate, în timp ce Marketa a numărat 22 de greşeli neforţate. Campioana va primi un premiu financiar în valoare de 2,3 milioane de euro, respectiv 1,2 milioane de euro pentru vicecampioană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport