Roland Garros. Alexandra Dulgheru, calificată pe tabloul principal! Adversara sa din primul tur

Tenismana română a trecut cu greu de germanca Tamara Korpatsch, vineri, în ultima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu - scor final 6-1, 5-7, 7-6 (7).
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru. (Captură foto)

Alexandra Dulgheru (28 ani, 160 WTA) s-a alăturat celorlalte cinci jucătoare deja calificate în prima manşă a probei de simplu din cadrul turneului de la Roland Garros - al doilea de Mare Şlem al anului, după Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina-Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, în timp ce Monica Niculescu a declarat fairplay din cauza unei accidentări.

Dulgheru a reuşit să se impună la mare luptă în faţa adversarei sale, germanca Tamara Korpatsch (23 ani, 145 WTA), campioana noastră câştigând după două ore şi 46 de minute cu scorul de 6-1, 5-7, 7-6 (7).

Alexandra Dulgheru, care şi-a asigurat un cec de 40.000 de euro şi 50 de puncte WTA, va evolua în continuare împotriva Christinei mchale (26 ani, 85 WTA) din Statele Unite.

Cele două iubitoare ale sportului alb s-au mai întâlnit o singură dată în anul 2012 la WTA Internaţional Auckland, Mchale impunându-se atunci cu 6-2, 6-3.