Roger Federer - 'Personalitatea sportivă internaţională a anului 2017'

"Mă face incredibil de mândru faptul că publicul britanic m-a ales pe mine drept Personalitatea sportivă internaţională a anului..sunt copleşit de faptul că figurez alături de unii dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile" - Roger Federer.
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer.
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer. (Captură foto)

Tenismanul elveţian Roger Federer a fost desemnat pentru a patra oară în carieră cu titlul de Personalitatea sportivă internaţională a anului, acesta fiind preferatul internauţilor în cadrul unei anchete realizate de compania de televiziune britanică BBC.

"Mă face incredibil de mândru faptul că publicul britanic m-a ales pe mine drept Personalitatea sportivă internaţională a anului. Sprijinul pe care fanii britanici mi-l oferă de fiecare dată când mă aflu aici este incredibil şi sunt copleşit de faptul că figurez alături de unii dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile", a spus Federer.

Alături de legenda sportului alb din 'Ţara Cantoanelor', au mai fost nominalizaţi alţi cinci sportivi: Tom Brady (fotbal american), Katie Ledecky (înot), Tatyana McFadden (para-atletism), Sally Pearson (atletism) şi Michael van Gerwen (darts).

În vârstă de 36 de ani, Federer a cucerit anul acesta şapte titluri, el adjudecându-şi 52 de victorii din 57 de meciuri disputate.

Roger Federer este primul sportiv care a primit de patru ori această distincţie acordat de BBC, până anul trecut el aflându-se la egalitate cu boxerul american Muhammad Ali şi cu atletul jamaican Usain Bolt.

În 2016 acest titlu a revenit gimnastei din Statele Unite, Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică la Rio, iar în 2015 rugbystului Dan Carter, campion mondial cu selecţionata Noii Zeelande.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport