Roger Federer a declarat forfait pentru turneul de la Montreal

Tenismanul elveţian Roger Federer.
Tenismanul elveţian Roger Federer. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, finalistul precedentei ediţii de la Toronto, a renunţat să participe la competiţia din seria Masters 1.000 de la Montreal, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Numărul 2 ATP, va absenta de la un turneu pe care l-a disputat de 11 ori şi l-a câştigat de două ori, în 2004 şi 2006.

"Sunt decepţionat că nu pot juca la Montreal, întrucât este un turneu şi un oraş pe care le iubesc mult, cu suporteri incredibili", a precizat Federer în comunicatul dat publicităţii de organizatori.

Acest turneu, disputat în alternanţă la Toronto şi Montreal, deschide circuitul american pe suprafaţă dură, capul de afiş fiind US Open de la finele lunii august.

Anul trecut la Toronto, în finală, Federer a cedat în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga în două seturi. Retragerea lui Roger Federer i-a adus noroc polonezului Jerzy Janowicz, care a acces direct pe tabloul principal.

Cei mai buni jucători din lume sunt aşteptaţi la acest Masters 1.000 de la Montreal în perioada 10-16 august: Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Tomas Berdych, Rafael Nadal sau Tsonga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport