Rodica Berdilo cere CSM să-i apere reputaţia profesională. Deputat: Respectul nu se cerşeşte

Rodica Berdilo, este bună doar de numărat like-uri pe Facebook şi de umblat cu ”jalba în proţap”. Ea a compromis roba printr-o ”hotărâre măgărească” scandalizând opinia publică, afirmă Maria Ciobanu.
Protest în PMAN după invalidarea alegerilor din Chişinău de către instanţele de judecată
Protest în PMAN după invalidarea alegerilor din Chişinău de către instanţele de judecată (facebook.com/olesea cember)

Magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chişinău (sediul Centru) a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i fie apărată reputaţia profesională, onoarea şi demnitatea sa, dar şi a membrilor familiei, după ce a examinat şi adoptat hotărârea de invalidare a alegerilor din Chişinău, deoarece mulţi moldoveni i-au adus critici publice dure atât în discursuri cât şi pe reţelele de socializare.

Examinând cererea Rodicăi Berdilo în şedinţa de marţi, 3 iulie, CSM a declarat că orice presiune exterioară asupra judecătorilor este inadmisibilă.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că magistrata Rodica Berdilo, este bună doar de numărat like-uri pe Facebook şi de umblat cu jalba în proţap.”Cică i s-a încălcat "onoarea şi demnitatea"... Care onoare? De unde demnitate, Berdilo? Tu, judecătoare de buzunar, ai compromis roba printr-o hotărâre măgărească şi ai scandalizat opinia publică nesocotind votul exprimat în mod liber de către 129. 432 de cetăţeni. Nu ţi-a spus nimeni că respectul nu se cerşeşte? Demisia, Berdilo!”

Amintim că la baza hotărârii magistratei din prima instanţă Rodica Berdilo au stat filmuleţele live de pe Facebook ale lui Andrei Năstase, în care acesta îndemna oamenii să iasă la vot. Deşi nici una din părţile pe dosar nu a invocat acest fapt drept agitaţie electorală şi nu a solicitat invalidarea scrutinului municipal pe acest motiv, magistrata a decis că postările video au influenţat rezultatele alegerilor, anulându-le. Ulterior, Curtea de Apel Chişinău şi Curtea Supremă de Justiţie au menţinut decizia primei instanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe