Rochia lui Vivien Leigh din "Pe aripile vântului", vândută la licitaţie cu 137.000 de dolari

Vivien Leigh
Vivien Leigh (facebook.com)
O rochie purtată de Vivien Leigh în capodopera cinematografică "Pe aripile vântului"(Gone with the wind, 1939) a fost vândută la licitaţie cu 137.000 de dolari (£ 91,000). Rochia pe care a îmbrăcat-o actriţa, în timpul interpretării rolului Scarlett O'Hara, a fost vândută de Heritage Auctions în Beverly Hills sâmbătă, 18 aprilie. Heritage Auctions, cu sediul în Dallas, Texas, a vândut peste 150 de articole din film, în numele unui vânzător privat, potrivit contactmusic.

Rochia gri, cu o aplicaţie de zigzag negru, a fost purtată de Leigh într-un număr de scene cheie din film, inclusiv atunci când a fost atacată în Shanty Town şi când l-a întâlnit pentru prima oară pe Rhett Butler, rol interpretat de actorul Clark Gable.

James Tumblin, persoana care a vândut obiectul de îmbrăcăminte, a lucrat la Universal Studios fiind responsabil de coafuri şi machiaje. El a strâns peste 30.000 de obiecte din filmul "Pe aripile vântului"încă din anii 1960, în conformitate cu Antique Auction Forum. El a cumpărat ţinuta lui Vivian Leigh cu 20 de dolari de la Western Costume Company din Los Angeles.

Un costum gri purtat de Clark Gable a fost vândut, de asemenea, la licitaţie. Au mai fost scoase la vânzare şi alte obiecte din film, printre care bonete, pălării şi scaune. O maşină de scris, folosită pentru a scrie scenariul filmului, precum şi foi cuprinzând scenarii utilizate în timpul filmărilor au fost prezentate la licitaţie. Poate că cea mai bizară a fost o colecţie de păpuşi care o înfăţişează pe Scarlett O'Hara.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură