Robert Negoiţă a participat la inaugurarea unei clinici veterinare în Sectorul 3

Primarul Robert Negoiţă a participat la inaugurarea unei clinici veterinare
Primarul Robert Negoiţă a participat la inaugurarea unei clinici veterinare (Facebook)

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a participat pe 27 februarie la inaugurarea unei clinici veterinare, situată în sectorul 3 al Capitalei.

Clinica Veterinară TurboPet, sub îndrumarea medicului veterinar Rudolf Hofmann, va oferi cetăţenilor din Sectorul 3 servicii gratuite de sterilizare a animalelor de companie sau a celor fără stăpân, în baza unor programări. Însemnând o investiţie de peste 150.000 de euro şi având ca obiectiv principal îngrijirea medicală a animalelor fără adăpost, clinica veterinară va fi deschisă non-stop şi este situată în strada Energeticienilor nr.100, sector 3, Bucureşti.

Primarul Negoiţă a declarat că există o colaborare de ceva vreme între primărie şi asociaţia condusă de medicul veterinar care a deschis clinica.

„Noi colaborăm cu domnul doctor Rudolf Hofmann de multă vreme. Împreună am deschis un adăpost pentru câini încă din 2013. Astăzi, inaugurăm o clinică veterinară unde sunt trataţi câinii abandonaţi, cei pe care îi găsim pe stradă, prin diferite tratamente şi operaţii. Încercăm să sprijinim cum putem această iniţiativă şi îl felicit pe domnul doctor pentru tot ceea ce face. Un lucru important la această clinică este că oferă tratament de sterilizare gratuită atât pentru câinii cu stăpân, cât şi pentru cei abandonaţi. Este un demers foarte bun pe care îl susţin cu tot ce pot şi cred că este un exemplu pe care ar trebui să îl urmeze şi alţii.”

Asociaţia Dog Rescue România este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2013 de medicul veterinar Rudolf Hofmann şi are multe proiecte în desfăşurare vizând animalele fără stăpân, având campanii de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân în mai multe oraşe ale ţări. Cea mai cunoscută campanie de sterilizări o are în parteneriat cu primăria oraşului Brăila şi care s-a bucurat de un real succes.

În Bucureşti, asociaţia are un adăpost de câini fără stăpân în sectorul 3 al capitalei, iar pe parcursul unui an şi jumătate de activitate, Dog Rescue România a adăpostit peste 920 de animale, reuşind relocarea a peste 750 de câini în familii şi a sterilizat peste 1.300 de animale.

„Iniţial, cu ajutorul domnului primar, am făcut un adăpost în Sectorul 3. Lucrând un an cu câinii de pe stradă ne-am dat seama că foarte mulţi sunt în suferinţă. Suntem iubitori de animale şi ne-am gândit să înfiinţăm un serviciu de urgenţă pentru animale. Poate cu timpul oamenii care vor vedea câini în suferinţă se vor obişnui să ne sune. Mai departe noi mergem cu o ambulanţă, ridicăm câinele respectiv şi îl aducem în clinică. Susţinerea financiară o avem de la parteneri din străinătate, însă dorim ca pe viitor să avem un sprijin şi în români. Sper ca toţi cei care iubesc animalele să ni se alăture să lărgim cât mai mult „familia” Dog Rescue. Dragostea pentru animale este modul meu de a fi ce nu cunoaşte bariere şi limite şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi români cât şi cei din afara ţării vor fi alături de mine” a declarat medicul veterinar Rudolf Hofmann, directorul clinicii veterinare şi al asociaţiei Dog Rescue România.

La inaugurarea clinicii veterinare au participat şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale de protecţie a animalelor precum Kristin Sundby - Internaţional Dog Rescue Norvegia, Sigrid Kapetsh, Lori Kalef şi Meredith Ayanp – R.S.P.C.A. (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) Internaţional USA, Julia Wasbeder - Organizaţia Europeană pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului E.T.N. Germania, Claudia Buttenhoff Duffy - jurnalist din Germania, realizator de filme documentare, dar şi Bettina Jung - Partidul Popular pentru Bunăstarea Animalelor, membră a organizaţiei „Mape of Hope”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pepagina noastră de Facebook.