Robert De Niro la aniversarea a 25 de ani a filmului ‘Goodfellas’

Robert De Niro - Goodfellas
Robert De Niro - Goodfellas (Facebook)

Festivalul Internaţional de Film Tribeca s-a încheiat sâmbătă cu o ceremonie specială dedicată aniversării a 25 de ani de la apariţia filmului Goodfellas al lui Martin Scorsese. După ce a fost prezentat filmul, Robert De Niro, Ray Liotta, Lorraine Bracco, Paul Sorvino şi scenaristul Nicholas Pileggi le-au povestit numeroşilor fani în New York întâmplări petrecute pe platourile de filmare, dezvăluindu-le şi unele mici secrete şi detalii interesante.

Actorul şi producătorul de film Ray Liotta a făcut unele precizări despre faimoasa replică a lui Joe Pesci - ‘I Amuse You’ - scenă amuzantă, improvizată aproape în întregime. "Joe a istorisit ceva ce i s-a întâmplat lui în Queens", a spus Liotta.

Paul Sorvino, care a jucat rolul căpeteniei mafiote Paul Vario, a mărturisit că a vrut să renunţe la rol cu trei zile înainte de începerea filmărilor. "Mă simţeam pierdut şi mi-am sunat agentul şi i-am spus: Scoate-mă!. În acel moment s-a uitat însă în oglindă şi a constat că intrase deja în pielea personajului aşa că a decis să continue.

Marele absent al festivităţilor a fost celebrul cineast Martin Scorsese, care nu a putut participa datorită programului aglomerat cu noul său film. Cu toate acestea, directorul a trimis un videoclip special, care a fost prezentat publicului.

Pentru celebrul Robert de Niro seara a fost specială şi din alt motiv, respectiv sărbătorirea celei de-a 14-a aniversări a festivalului Tribeca, fondat în 2001. De Niro a subliniat faptul că, atunci când au organizat primul festival, nu se gândeau că acesta se va desfăşura pe o perioadă aşa de mare, deja urmând a 15-a ediţie.

Festivalul de Film Tribeca (Tribeca Film Festival) a fost înfiinţat de Robert de Niro în anul 2001, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 şi pentru a înscrie oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Prezentă la eveniment, actriţa Lorraine Bracco a precizat că "festivalul este pentru ca lumea să vadă că suntem încă în picioare, puternici", în timp ce Ray Liotta a subliniat faptul că festivalul a fost binevenit după evenimentele din 11 septembrie atât ca eveniment cinematografic, cât şi pentru metropola New York.

"Este onorabil că a fost susţinut atât de mult timp, aceasta reprezentând o mare realizare. Este minunat pentru filme, şi totodată este un lucru foarte bun pentru oraş", a declarat Ray Liotta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură