RM: Numărul total al persoanelor confirmate cu virusul Wuhan ajunge la 353 după alte 55 de noi cazuri. 22 persoane externate şi 4 decese

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Pe parcursul zilei de marţi 31 martie, au fost 280 de probe, dintre care 55 de cazuri au fost confirmate oficial ca fiind pozitive la coronavirus. Potrivit ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, 7 cazuri sunt de import - din Marea Britanie 6 cazuri şi 1 caz din Austria, iar 48 de cazuri sunt cu transmitere locală din Chişinău 11, Ştefan Vodă 10, Soroca 9, Transnistria 7, Cahul 5, Ialoveni 2, Briceni, Orhei, Sângerei şi Taraclia câte 1 caz.

În contextul informaţiei care a apărut în presă vizavi de decesul unei persoane din regiunea stângă a Nistrului, Dumbrăveanu a precizat că persoana respectivă într-adevăr pe data de 29 martie a decedat, infectarea cu virus Wuhan fiind stabilită post-mortem. „Am aflat şi noi din surse neoficiale această informaţie. Ca rezultat am luat legătura cu sistemul spitalicesc din regiunea transnistreană”, care au confirmat informaţiile, a menţionat ministrul Sănătăţii.

„Tot astăzi am primit informaţia în contextul unui pacient care a fost internat la spitalul din raionul Edineţ. Este vorba despre un bărbat originar din alt raion, care a decedat şi vreau să menţionez că atunci când au fost prelevate probele pentru că există suspiciunea la covid-19, a fost ascunsă informaţia vizavi de faptul că a fost în contact cu anumite persoane. Ca rezultat, această persoană a intrat în contact cu un număr impunător de persoane, inclusiv de lucrători medicali”, a afirmat Viorica Dumbrăveanu.

Încercând să prevină întrebările cetăţenilor privind cauza plasării acestui pacient în spitalul din Edineţ, ministrul Sănătăţii, a explicat că în momentul în care bărbatul s-a adresat medicilor şi i-au fost făcute investigaţiile medicale acesta şi-a pierdut cunoştinţa, iar medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea acestuia la un spital specializat strategic.

Astfel că a rămas izolat, până când probele au ajuns la Chişinău, dar cu regret, până au fost procesate aceste probe, „am aflat că persoana este decedată. Am fost informaţi în mod oficial. Acum se evaluează cercul de persoane, lucrători medicali care au fost în contact cu persoana respectivă”, a punctat Dumbrăveanu.

Aceasta a mai specificat că tot astăzi au fost externaţi încă 4 pacienţi trataţi de virusul comunist, respectiv, numărul acestora a ajuns la momentul actual la 22.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe