Rise Project: Proiectele lui Barna, în vizorul Departamentului pentru Luptă Anti-Fraudă / Replica USR

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

La câteva zile după ce a publicat un amplu articol dedicat afacerilor lui Dan Barna cu fonduri europene, Rise Project revine cu o nouă informaţie despre prezidenţiabilul USR-PLUS. Mai exact, jurnaliştii de la publicaţia citată anunţă că proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

"Două dintre ele ('SES-am deschide-te' şi 'Biblioteca bunelor practici') au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marţi.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna şi o tipografie căpuşată sistematic.

În al doilea, eşuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, 'Punţi Comunitare', se află deja sub investigaţia DLAF. Parteneri cu CJ Alba şi aici, Barna şi Jaliu au finanţat din banii contribuabilului european o casă de producţie devalizată între timp şi o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate.", transmite Rise Project pe pagina sa de facebook.

Reacţia USR

USR a luat notă "de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener preşedintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene".

"Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare şi de autorităţile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, aşa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecţii financiare. USR apreciază răspunsul rapid al DLAF - o instituţie din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă - în aceeaşi zi cu solicitarea de informaţii a Rise Project", a transmis USR.

"Orice verificare şi re-verificare a activităţii mele este binevenită. Am fost şi rămân deschis şi transparent, ca întotdeauna", a declarat, la rândul său, Dan Barna.

Reamintim ca jurnaliştii de la Rise Project au publicat marţi o investigaţie care are în centru activitatea lui Barna anterioară intrării acestuia în politică. Şi, conform anchetei, antreprenorul de succes Dan Barna, actualmente prezidenţiabil al USR-PLUS duce în spate o serie lungă de eşecuri care au costat aproape şase milioane de euro.

Potrivit Rise Project, şeful USR, partidul care a iniţiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE. Mai mult, Barna este acuzat ca şi-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de şcoală. Detalii aici

La rândul său, Barna afirma că nu a făcut nimic ilegal şi că toate proiectele realizate de compania sa au fost monitorizate, verificate şi rambursate integral de către autorităţile de management române şi europene.

"Ceea ce se sugerează în acel articol este ca şi cum i s-ar reproşa unui fotbalist că nu au ieşit toate fazele perfecte. Dincolo de asta, e ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns", a reacţionat liderul USR. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne