RIMELUL – Arma seducţiei!

Primul rimel modern
Primul rimel modern (Maybelline)

Rimelul este cu siguranţă unul dintre cele mai folosite produse cosmetice, şi pe bună dreptate, este absolut indispensabil în trusa de machiaj a fiecăreia dintre noi. Dacă la plecarea într-o călătorie departe de casă, aţi fi condiţionate să luaţi cu voi doar un produs de machaj, alegeţi-l cu încredere pe acesta!

Rimelul datează încă din tipul egiptenilor (anul 4000 î.Hr.), când a apărut sub denumirea de kohl. Se folosea sub forma unei paste negre, compusă din cărbune şi alte minerale. Era folosită pentru înnegrirea genelor, dar era aplicată şi pe pleoape în scopul de a proteja de energiile negative propagate de privirile celor din jur. Acest produs era folosit de femei şi bărbaţi deopotrivă, aceştia din urmă dorind să obţină o privire cu efect impunător care să intimideze. Propriu-zis, numele de mascara, a apărut mai târziu şi provine din cuvântul arab maskhara, adică „bufon”, aceştia fiind de cele mai multe ori mascaţi.

Primul rimel în varianta modernă pe care îl folosim azi, a fost inventat în anul 1913 de către chimistul T.L. Williams pentru sora sa Mabel. Era făcut din praf de carbon amestecat cu vaselină de petrol. Produsul a fost un succes, iar Williams a început să-l vândă prin poştă, înfiinţând astfel firma Maybelline, care a devenit încet una dintre principalele companii de produse cosmetice. Consumatorii obişnuiau să umezească o pensulă şi o frecau de o pastilă de rimel pentru ca mai apoi s-o aplice pe gene. Tubul modern şi periuţa aplicatoare nu au apărut decât în anul 1957, introduse pe piaţă de către femeia de afaceri Helena Rubinstein.

Acest produs, pe care îndrăznesc sa îl denumesc „miraculos”, este capabil să adauge intensitate şi contur desăvârşit ochilor în câteva secunde, să îmbunătăţească radical imaginea cuiva, şi asta fără folosirea niciunui alt produs de machiaj!

Elementul diferenţiator al brand-urilor de rimel, de azi, îl constituie periuţa. Deşi produsul este prezentat aproape sub toate brandurile în ambalaj tubular, secretul său stă în diferitele modele de periuţă aplicatoare. Există periuţe curbate, cu peri fini, groşi, mai rari sau foarte deşi, periuţe sub formă de „mini pieptene”, plate, spiralate sau rotunde. Cu atâtea opţiuni disponibile, găsirea produsului potrivit care să ofere efectul dorit genelor noastre pare a fi o aventură.

Sunt de acord cu testatul produselor noi care apar şi cu metodele revoluţionare de prezentare şi aplicare a acestui produs. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le putem folosi pentru a reduce la minim numărul tipurilor de periuţe care se potrivesc tipului nostru de gene.

Primul lucru care trebuie făcut este să mergeţi în faţa oglinzii şi să vă analizaţi...ţinând o oglinjoară mai mică în mână. Cum analizăm? În primul rând, priviţi dacă genele dumneavoastră sunt lungi sau scurte, lungi fiind undeva la 1 centimetru şi scurte undeva la 0,5 centimetri. Odată stabilit acest lucru, observaţi tipul de fir, adică dacă aveţi fire groase, aproape cerate, sau dimpotrivă fire subţiri şi fine. Aici vă ajutaţi de oglinda mică, orientaţi oglinda în aşa fel încât să vă priviţi genele de sus atunci când aveţi privirea coborâtă. Dacă genele apar ca un bloc de fire bine definite atunci sunteţi norocoase, dacă genele apar rare, cu spaţii între ele, atunci sunteţi tot norocoase, pentru că există soluţii! Un alt element pe care trebuie să-l observaţi, este dacă aveţi genele curbate în mod natural sau dacă acestea sunt dezordonate şi au tendinţa de a fi orientate în jos. Luând toate aceste date în considerare, puteţi porni la cumpărături!

În funcţie de tipul dumneavoastră de gene, reţineţi că rimelurile cu periuţe de dimensiuni mari şi cu fire dese au rolul de a alungi fără să încarce deloc genele, sunt perfecte pentru cele care nu apreciază acel efect de încărcare vizibilă a genelor în urma rimelării.

Cu periuţele spiralate clasice obţineţi de asemenea un efect de alungire, dar cu un extra volum, genele dumneavoastră vor părea uşor încărcate.

Periuţele curbate au rolul de a oferi genelor care au tendinţa de a se orienta în jos, un efect de lifting, şi o uşoară curbare a acestora, mărind instantaneu privirea. Recomand persoanelor în această situaţie, să folosească înainte de rimelare un cleşte de gene care să le ofere o curbură mai dramatică decât ar putea-o face rimelul.

Periuţele de plastic sub formă de pieptene, apărute relativ recent, reprezintă, din punctul meu de vedere, o revoluţie a acestui produs. Acestea oferă maxim de volum, precizie în aplicare şi acces facil la rădăcina firelor de păr, unde mereu sunt probleme cu alte tipuri de periuţe. Acest tip de periuţe oferă un look cu gene încărcate şi îngroşate semnificativ. Tot în această categorie au apărut periuţele sferice ţepoase. Acestea au fost create în special pentru acces uşor pe toată lungimea genelor şi volum maxim. Nu încarcă genele excesiv şi oferă un look intens.

În final câteva sfaturi: aplicaţi întotdeauna rimelul de la rădăcină spre vârf printr-o mişcare de zig-zag care ajută la aplicarea produsului pe toată lungimea genelor. Nimic nu este mai urât decât un rimel de volum aplicat de la jumătatea genelor în sus!

Pentru a evita murdărirea pleoapei superioare, şi pentru o aplicare mult mai precisă, imediat după ce aţi cumpărat produsul, îndoiţi periuţa, într-un unghi care să permită reintroducerea ei în tub.

În cazul în care doriţi o imagine mai naturală, nu rimelaţi genele inferioare. Când rimelaţi genele inferioare, eliminaţi cu un beţişor excesul de produs, deoarece rimelarea excesivă a genelor inferioare dă senzaţia de ochi trişti.

Oricare ar fi produsul dumneavoastră ideal, nu uitaţi sa îl reînnoiţi o dată la 3 luni, pentru că tuşul din interiorul tubului, în contact cu periuţa care este mereu expusă exteriorului, dezvoltă bacterii şi poate cauza infecţia pleoapelor.

Şi nu în ultimul rând, nu împrumutaţi niciodată, nimănui, rimelul dumneavoastră, din motive igienice şi de sănătate evidente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură