Rezoluţia Congresului PAS: Vom demasca toate acţiunile clanului Plahotniuc-Dodon

O alianţă cu Partidul Democrat din Moldova ar însemna un act de trădare faţă de propriul electorat şi faţă de idealurile naţionale, se menţionează în rezoluţia Congresului Partidului Acţiune şi Solidaritate.
Congresul al II-lea al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova
Congresul al II-lea al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din R. Moldova (facebook.com)

Delegaţii Congresului al II-lea (extraordinar) al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), care a avut loc duminică la Chişinău cer Parlamentului Republicii Moldova abrogarea de urgenţă a Legii privind schimbarea sistemului electoral ca fiind una neconstituţională, nedemocratică şi adoptată contrar recomandărilor Comisiei de la Veneţia, Uniunii Europene şi SUA, şi revenirea la sistemul electoral proporţional, singurul care ar putea asigura legitimitate Legislativului şi ar reprezenta echitabil alegătorii. Mai mult, aceştea au solicitat Băncii Naţionale a Moldovei şi Guvernului publicarea celui de-al doilea raport al companiei Kroll, investigaţie plătită din banii publici, precum şi atragerea la răspundere penală şi recuperarea miliardului furat de la responsabilii pentru devalizarea băncilor.

Aspirând spre crearea unei atmosfere benefice de readucere a speranţelor şi a încrederii în vederea dezvoltării R. Moldova ca stat democratic şi prosper, promovând conceptul de creare a unui stat bazat pe supremaţia legii, cu instituţii funcţionale şi care să acţioneze în interesul public, delegaţii Congresului PAS au considerat importantă instituirea unui parteneriat strategic cu Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, precum şi colaborarea cu alte formaţiuni politice care împărtăşesc valorile şi idealurile naţionale şi europene, pentru a lupta împreună împotriva regimului PD-PSRM.

Potrivit rezoluţiei, Congresul PAS a mai luat decizia politică de a nu participa la niciun fel de alianţe preelectorale, electorale şi postelectorale, formale sau informale cu Partidul Democrat din Moldova, ca fiind contrare principiilor şi valorilor care stau, încă de la fondare, la baza PAS, alianţe care ar însemna un act de trădare faţă de propriul electorat şi faţă de idealurile naţionale.

În concluzie, delegaţii Congresului PAS au solicitat Procurorului General tragerea la răspundere penală a lui Igor Dodon pentru infracţiunea de Trădare de Patrie deoarece acesta ar urmări o agendă străină intereselor cetăţenilor R. Moldova. ”Ne angajăm să depunem toate eforturile pentru demascarea tuturor acţiunilor clanului Plahotniuc-Dodon, care prejudiciază drepturile, securitatea, dezvoltarea şi prosperitatea cetăţenilor Republicii Moldova.”

Delegaţii Congresului al II-lea (extraordinar) al PAS au votat rezoluţia fiind profund îngrijoraţi de compromiterea statului de drept, de derapajele antidemocratice ale regimului Plahotniuc-Dodon, de sărăcirea continuă şi plecarea masivă a populaţiei, de instigarea spiritelor la ură şi intoleranţă, de divizarea societăţii, de corupţia generalizată, de punerea în pericol a parcursului european al Republicii Moldova prin mimarea implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, inclusiv la capitolul reforma justiţiei şi combaterea corupţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe