#REZISTENŢA transmite un mesaj Puterii: "Nu de graţieri are nevoie ţara, ci de legi care să sprijine educaţia şi sănătatea!"

Revoltaţi că de cum au venit la putere actualii guvernanţi par a avea drept principală prioritate eliberarea corupţilor, cetăţenii cer încă o dată Guvernului şi Parlamentului să lase la o parte legea graţierii şi să se preocupe de problemele reale ale ţării.
Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Mişcarea civică #REZISTENŢA/ 600000 pentru Rezistenţă, platformă coagulată de-a lungul protestelor declanşate de adoptarea OUG 13, îşi exprimă totala dezaprobare faţă de atitudinea şi acţiunile Guvernului şi Parlamentului României din ultimele luni legate de legea graţierii.

"Considerăm că se alocă prea mult timp şi efort discuţiilor despre o lege care nu este prioritară şi care nu va rezolva situaţia din penitenciare.", transmit cetăţenii, potrivit comunicatului remis Epoch Times.

De asemenea, reprezentanţii mişcării #REZISTENTA ţin să sublinieze că afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae care, pentru a motiva legea graţierii susţine că România riscă pedepse de zeci de milioane de Euro nu au acoperire.

"În decizia sa, CEDO a amendat România cu o sumă mai mică de 20.000 Euro şi nu a avansat un termen - limită pentru adoptarea măsurilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, ci doar un termen de 6 luni pentru ca România să prezinte un plan de măsuri, astfel încât nu se justifică urgenţa cu care cele două instituţii amintite doresc să aprobe legea graţierii. Mai mult, CEDO nu a impus României nicio măsură anume şi nu a menţionat nimic despre graţiere sau relaxarea politicii penale. Cu siguranţă există măsuri alternative pe care actualul Guvern şi majoritatea parlamentară le ignoră cu bună ştiinţă: construcţia de noi penitenciare sau graţierea nominală extinsă de către Preşedinte.", scriu reprezentanţii grupului.

Nu în ultimul rând, cetăţenii reamintesc că PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare pentru ca imediat după aceea să declanşeze "un atac sistematic la statul de drept prin OUG 13, prin încercări repetate de schimbare a şefilor celor două parchete, prin scoaterea Preşedintelui din procedura de numire a conducerii unor instituţii şi prin graţierea pedepselor pentru faptele de corupţie.

"De luni de zile, cetăţenii României le transmit celor de la conducerea ţării că nu de asta are nevoie ţara acum, ci de dezbateri şi legi care să sprijine educaţia şi sănătatea, proiecte de infrastructură şi dezbateri publice pe tema preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în ianuarie 2019.", adaugă reprezentanţii grupului.

În consecinţă, protestatarii cer Puterii să se preocupe de bunăstarea ţării nu de graţieri, care, reamintim, au fost folosite de politicieni ca un pretext pentru a-şi elibera corupţii.

"Prin urmare, ne exprimăm cerinţa fermă ca Guvernul şi Parlamentul României să abandoneze definitiv proiectul legii graţierii în orice formă şi să se preocupe de problemele reale ale cetăţenilor acestei ţări.", concluzionează cetăţenii.