Revoluţionarii revoltaţi în faţa Guvernului: ”Vom mai ieşi şi vom boicota alegerile!”

Protest al revoluţionarilor în faţa Palatului Victoria
Protest al revoluţionarilor în faţa Palatului Victoria (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Revoluţionarii au ieşit miercuri în faţa Guvernului în semn de protest. Aceştia sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică, de lipsa de viziune a politicienilor dar şi de faptul că nu le sunt recunoscute drepturile de revoluţianari multora dintre ei.

Încă un protest al revoluţionarilor a avut loc în această dimineaţă, la care cca 200 de oameni au venit pentru a protesta faţă de abuzurile clasei politice şi lipsa lor de interes în a administra eficient ţara.

Lingă Ştefan, protestatar: ”Vom ieşi în stradă şi vom boicota alegerile!”

”Se distruge tot în ţara asta. Nu se face nimic. Vrem ca Guvernul actual să respecte legea”, a declarat Lingă Ştefan pentru Epoch Times. Acesta a cerut ajutorul tuturor românilor pentru a susţine cauza lor şi a anunţat ce efect vor avea viitoarele mitinguri: ”În decembrie 1989 ne-am câştigat dreptul pentru întreg poporul român. Îi cerem să iasă în stradă alături de noi. Asupra alegerilor prezidenţiale vom avea un efect major. Vom ieşi în stradă şi vom boicota alegerile.”

”Nu mai vrem să ne mintă. Vrem adevărul pentru întreg poporul român”, a completat un alt revoluţionar.

Inginerul Ion Profeanu, revoluţionar aflat la protest, şi-a manifestat indignarea faţă de actuala clasă politică: ”Sunt lipsiţi de iubire, dar nu pot fi traşi la răspundere pentru asta. Am ieşit în stradă şi suntem împotriva întregii clase politice”.

Întrebat cum îi consideră pe revoluţionarii înscrişi în partidul PSD, Ion Profeanu i-a acuzat de absentare la protest, dar că nu îi judecă pentru opţiunea politică.

Manifestanţii au avut să-i transmită şi premierului Ponta un mesaj: ”Dă bani la sănătate şi la învăţământ”.

Cei care au luptat în 1989 pentru o Românie liberă de rigorile comuniste, pentru un stat de drept, care şi-au lăsat sângele pe caldarâmul străzilor în zona Universităţii din Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, au făcut de nenumărate ori proteste şi greva foamei pentru diferite motive: "Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat", "Greva foamei pentru speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor", "Solicităm dialog cu Victor Ponta", "Cerem respectarea tuturor legilor". Totodată, un motiv care i-a scos în stradă a fost şi faptul că nu le-au fost acordate indemnizaţiile prevăzute de Legea recunoştinţei celor care au contribuit la victoria Revoluţiei din 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne