Revoltele comuniste din SUA - apare şi ghilotina

Ghilotină, la revolte ale stângii radicale din Portland, 23 august 2020
Ghilotină, la revolte ale stângii radicale din Portland, 23 august 2020 (Portland Police Bureau)

Revoluţionarii radicali de stânga din Portland, Oregon, au adus o ghilotină la o manifestaţie violentă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Biroului Poliţiei Portland.

„Cineva a adus o ghilotină de jucărie, şi a pus un urs de pluş cu gâtul pe ea, în stradă. Ursul şi mai multe steaguri americane au fost arse. Mulţimea a tras către forţele de ordine cu proiectile cu vopsea, fiind folosite şi lasere verzi”, a declarat poliţia într-un comunicat de presă duminică dimineaţă.

Incidentul survine după două luni de proteste în Portland, care au izbucnit după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare ucis de poliţie în timpul arestării sale.

După incidentul George Floyd, survenit la sfârşitul lunii mai, SUA a fost cuprinsă de un val de răscoale, spargeri, violenţe şi incendii, multe dintre ele fiind popularizate şi încurajate de organizaţii de stânga radicale precum Antifa şi Black Lives Matter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe