Revocarea lui Lazăr. Tudorel Toader, cu cărţile pe faţă: "Avizul CSM ar trebui să nu fie deloc"

Avizul CSM n-ar trebui să fie necesar la revocarea procurorilor de rang înalt, reiese din declaraţiiile lui Tudorel Toader.
Tudorel Toader (Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, luni, la dezbaterea din cadrul secţiei pentru procurori a CSM pe tema revocării lui Augustin Lazăr, că, în opinia sa, avizul CSM, care este, în prezent, unul consultativ atât la numirea cât şi la revocarea procurorilor de rang înalt, „ar trebui să nu fie deloc”, relatează Mediafax.

Opinia a fost exprimată în replică la o remarcă a vicepreşedintelui CSM, Codruţ Olaru.

Redăm dialogul dintre cei doi.

Tudorel Toader: „Avizul conform legii, că avizul e consultativ din păcate”.

Codruţ Olaru: „Din păcate”.

Tudorel Toader: „Din păcate, ar trebui să nu fie deloc”.

Reamintim că astăzi procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a pledat cauza în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM, care urmează să avizeze sau nu cererea de revocare a sa din funcţie formulată de ministrul Justiţiei.

În pledoaria sa, Lazăr l-a acuzat practic pe Toader că a procedat ilegal, subiectiv şi neloial în evaluarea sa şi a susţinut că există o legătură clară între încercarea de revocare a sa şi instrumentarea dosarului violenţelor din 10 august. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne