Revistă britanică oferă 1.000 de lire sterline pentru cea mai ofensivă poezie la adresa lui Erdogan

O revistă britanică a lansat un concurs pentru a alege cea mai ofensivă poezie despre preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care în prezent a declanşat o acţiune juridică împotriva unui comediant german pentru versuri satirice care îl vizau.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Captură Foto)

La începutul acestei luni, postul public de televiziune german ZDF a difuzat poezia satirică a umoristului Jan Böhmermann care l-a ridiculizat pe Erdogan. Dar după valul de critici din partea Ankarei, cancelarul german Angela Merkel, într-o mişcare foarte criticată, a permis unei curţi din Germania să analizeze acuzaţiile formulate împotriva comediantului, care se află de atunci sub protecţia poliţiei.

ZDF a cerut scuze pentru poezie şi a şters-o de pe website-ul său, susţinând că poezia “a trecut în domeniul calomniei”.

Răspunsul nu s-a lăsat neaşteptat.

Revista britanică The Spectator a oferit marţi 1.000 de lire sterline pentru cea mai bună poezie trimisă de cititori.

“Doar faptul că un astfel de proces a fost luat în considerare demonstrează că Germania devine puţin mai mult decât o satrapie [provincie] a lui Erdogan”, a declarat comentatorul Douglas Murray, care a anunţat competiţia.

“Sunt un britanic născut liber. În onoarea acestui fapt am petrecut weekendul scriind poezii ofensive despre Erdogan. Aş dori, pe această cale, să îi invit pe toţi cititorii să mi se alăture într-o mare competiţie de poezii despre Erdogan”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe