Reţelele de socializare semnalează un potenţial meteorit aterizat în Canada (video)

Posibila pătrundere a unui meteorit în atmosfera Terrei.
Posibila pătrundere a unui meteorit în atmosfera Terrei. (youtube.com)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Este posibil ca un meteorit să fi pătruns duminică în atmosfera Pământului, afirmă CTV News, Canada. Mai multe persoane din Ontario, Canada, au raportat pe platformele de socializare că au văzut un flash albastru pe cer şi au auzit un zgomot puternic.

Oamenii de ştiinţă nu au confirmat ipoteza, dar American Meteor Society desfăşoară deja cel puţin 12 investigaţii legate de aşa-zisa cădere a meteoritului.

Duminică după-amiază, mai multe persoane din Toronto şi zonele sale limitrofe au raportat că au văzut ceva asemănător cozii unui meteorit.

O astfel de coadă luminoasă asemănătoare unui meteorit poate fi văzută într-un videoclip postat pe youtube duminică. Se pare că evenimentul a fost filmat de o persoană aflată în maşină în apropierea Toronto-ului.

Vederea posibilului meteorit a fost semnalată chiar şi în Rochester, New York.

Aşa-zisa cădere a meteoritului de duminică a avut loc cu o zi înainte de ploaia de meteoriţi Eta Aquaride. NASA a anunţat că spectacolul anual de meteoriţi, care are loc în fiecare primăvară când Terra trece prin coada cu rămăşiţe cosmice a cometei Halley, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, anul acesta. NASA a estimat că în emisfera nordică frecvenţa meteoriţilor a fost de 30 pe oră şi 60 în emisfera sudică.