Restauraţie: Biden semnează 17 ordine executive de inversare a politicii administraţiei Trump. SUA revine în Acordul de la Paris, promovează identitatea de gen

Agenda globalistă, pe repede înainte.
Preşedintele american Joe Biden în Washington, DC. 20 ianuarie 2021
Preşedintele american Joe Biden în Washington, DC. 20 ianuarie 2021 (Patrick Smith/Getty Images)

În prima zi a mandatului său, preşedintele Joe Biden a semnat 17 ordine executive, inclusiv pentru a institui obligativitatea purtării măştii faciale, precum şi aderarea SUA la Acordul climatic de la Paris, al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Noul preşedinte impune distanţarea socială şi purtarea măştilor pe proprietatea federală într-un nou ordin executiv. El a lansat, de asemenea, „Provocarea portului măştilor pentru 100 de zile” pentru a-i obliga pe toţi americanii să poarte o mască în primele 100 de zile de administraţie, în efortul de a preveni răspândirea virusului Wuhan, care provoacă boala COVID-19.

Biden a semnat câteva ordine executive privind politicile de abordare a schimbărilor climatice, inclusiv semnarea unui document care permite Statelor Unite să se alăture Acordului climatic de la Paris în termen de 30 de zile. El a publicat o declaraţie în care menţionează că „va accepta prin prezenta Acordul [de la Paris] şi fiecare articol şi clauză ale acestuia în numele Statelor Unite ale Americii”.

Citiți și Biserica Catolică este infiltrată de globaliştii Marelui Reset - Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat pentru prima dată în 2017 intenţia sa de a se retrage din Acordul climatic de la Paris, numind cadrul Naţiunilor Unite de abordare a schimbărilor climatice „un dezastru total” pentru economia SUA, fiind de părere că numeroase clauze din acord erau prea îngăduitoare faţă de China comunistă şi emisiile sale de gaze cu efect de seră.

„Acordul climatic de la Paris este pur şi simplu cel mai recent exemplu al încheierii, de către Washington, a unui acord care dezavantajează Statele Unite în beneficiul exclusiv al altor ţări, lăsând muncitorii americani - pe care îi iubesc - şi contribuabilii - să absoarbă costul în termeni de locuri de muncă pierdute, tăieri salariale, închiderea de fabrici şi reducerea producţiei economice”, a declarat Trump în 2017.

Statele Unite au ieşit în mod oficial din acordul climatic pe 4 noiembrie 2020, dar Biden, pe 5 noiembrie 2020, a promis că va face ca ţara să adere la acord după preluarea mandatului.

Fostul preşedinte Barack Obama a făcut ca Statele Unite să se alăture acordului în ultimele luni ale administraţiei sale din 2016. La acea vreme, el a spus că lupta împotriva schimbărilor climatice nu este una pe care „vreo ţară, oricât de puternică ar fi, o poate duce singură”.

Într-un ordin executiv separat, Biden a îndrumat agenţiile federale să revizuiască şi să abordeze acţiunile întreprinse de administraţia Trump asupra mediului sau sănătăţii publice. Ordinul implică o serie de alte elemente de acţiune, inclusiv revocarea autorizaţiei pentru conducta de petrol Keystone XL cu Canada, şi plasarea unui moratoriu pentru închirierea de petrol şi gaze arctice.

Biden face, de asemenea, ca SUA să se alăture Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, inversând o altă decizie a lui Trump care a tăiat finanţarea şi a retras SUA din organizaţie în urma poziţiei părtinitoare a OMS faţă de China, la începutul lui 2020 când pandemia virusului Wuhan a lovit lumea liberă.

O serie de acţiuni pentru promovarea egalităţii consecinţelor în conformitate cu identitatea socială a unui individ au fost, de asemenea, semnate pe 20 ianuarie, inclusiv un ordin executiv despre care echipa lui Biden a spus că va „promova echitatea rasială” şi un ordin executiv care desfiinţează Comisia din 1776 prin care administraţia Trump a încercat să promoveze unitatea naţională printr-un program educaţional care să popularizeze principiile fondatoare ale Americii, criticând „revizionismul istoric” prevalent, propagat de stânga radicală în SUA.

Biden a semnat, de asemenea, un ordin executiv care îndeamnă guvernul să interpreteze Legea drepturilor civile ca fiind una care interzice discriminarea la locul de muncă, inclusiv pe baza orientării sexuale şi a identităţii de gen, şi nu doar a rasei, culorii, religiei, sexului şi originii naţionale.

Preşedintele a întreprins, de asemenea, o serie de alte acţiuni privitoare la imigraţie, în prima zi. Printre ele, Biden a abrogat restricţiile impuse de administraţia Trump pentru deţinătorii de paşapoarte din şapte ţări cu majoritate musulmană, unde ameninţarea teroristă era importantă, şi un ordin executiv care inversează decizia lui Trump de a exclude imigranţii ilegali din recensământ.

De asemenea, Biden a semnat un ordin executiv care urmăreşte inversarea aplicării politicii de imigraţie a administraţiei Trump şi „resetarea politicilor şi practicilor” pentru a alinia politica privind imigraţia la „valorile şi priorităţile” administraţiei Biden. O parte din ordin implică revocarea Ordinului executiv 13768 al lui Trump semnat în 2017, care reţinea finanţarea federală pentru aşa-numitele „oraşe sanctuare” care nu cooperează cu autorităţile federale de imigrare şi protejează migranţii ilegali.

El a semnat o proclamaţie separată pentru a întrerupe construirea zidului de frontieră SUA-Mexic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe