Respingerea Codului Fiscal. Rovana Plumb: PSD ia în calcul organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

”Situaţia gestionării deşeurilor în România”-seminar desfăşurat la Hotel  Athenee Palace. În imagine, Rovana Plumb
”Situaţia gestionării deşeurilor în România”-seminar desfăşurat la Hotel Athenee Palace. În imagine, Rovana Plumb (Epoch Times România)

Este regretabil că preşdintele Klaus Iohannis a decis să nu promulge noul Cod Fiscal şi să îl retrimită pentru reexaminare Parlamentului pentru că adoptarea acestuia era şansa ţării noastre spre dezvoltare, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

"Este regretabil că acest Cod Fiscal nu a fost promulgat. Este şansa României de a se dezvolta. Le solicit reprezentanţilor PNL să sprijine adoptarea Codului Fiscal aşa cum a fost adoptat în forma iniţială. România are creştere economică, bani adoptaţi şi colectaţi la buget ca urmare a combaterii muncii la negru şi a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor şi impozitelor neplătite", a declarat Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Şefa PSD susţine că legea salarizării personalului bugetar este în pericol dacă Codul Fiscal nu va fi adoptat şi aplicat în actuala sa formă, lucru care ar afecta 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar.

"Este regretabil că aceste coduri, care conţin cea mai importantă măsură, reducerea TVA-ului, nu au fost promulgate. Este penibil jocul dublu pe care îl face PNL-ul. După ce a susţinut acest proiect, azi PNL realizează cea mai mare farsă politică. Predoiu preia învăţăturile lui Băsescu. Brusc nu mai sunt de acord cu reducerea taxelor. Ridicolul nu mai are margini. PNL ne zice că va face cum va vrea Iohannis. PNL a votat acest pachet, a avut acest pachet în programul său politic. Marea dezamăgire este la PNL că, în loc să susţină promulgarea acestor legi, a făcut presiuni să nu se aplice. Nu este niciun argument serios", a declarat Rovana Plumb, citată de b1.ro.

Mai mult, şefa PSD susţine că formaţiunea pe care o reprezintă ia în calcul şi eventualitatea organizării unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă.

Consilierul prezidenţial pe probleme economice şi mediul de afaceri, Cosmin Marinescu, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a explicat că punerea în aplicare a noului Cod Fiscal ar putea conduce la declanşarea procedurii de deficit excesiv iar situaţia macroeconomică, bună în prezent, ar putea fi expusă unor riscuri şi vulnerabilităţi.

Mai mult, consilierul prezidenţial a evidenţiat că noul Cod Fiscal nu are acordul Comisiei Europene şi al FMI, "aşa cum eronat s-a strecurat această idee în spaţiul public", şi nici nu au fost prezentate măsuri compensatorii şi un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. (Detalii aici)

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că respingerea noului Cod Fiscal era necesară pentru că există riscul ca, odată adoptat în această formă, fără măsuri de acompaniere care să pregătească relaxarea fiscală, ar fi dus la dezechilibrarea finanţelor ţării. (Detalii aici)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne