Reprezentat CNAS, după blocajul din Sănătate: "Oamenii mor oricum. Şi cu, şi fără sistem"

.
. (.)

Platforma online prin care sunt gestionate cardurile naţionale de sănătate a rămas blocată timp de 17 zile consecutiv. În acest context, potrivit reclamaţiilor pacienţilor, ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operaţiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem”, informează RFI. Contactat de sursa citată, purtătorul de cuvânt al CNAS Daniel Osmanovici a făcut o declaraţie stupefiantă, după o serie întreagă de explicaţii şi argumentări de natură tehnică.

RFI: Sunt, domnule Osmanovici, oameni care sunt grav bolnavi. Au nevoie de acele operaţiuni medicale şi nu le pot primi. Ce va face CNAS, ce va face Guvernul dacă vor fi oameni care vor muri, pentru că trebuie să luăm în considerare şi această posibilitate. Oameni care vor muri, sau poate cine ştie ce s-a întâmplat în aceste aproximativ două săptămâni de când nu funcţionează sistemul. Pe ei cine îi mai salvează?

Osmanovici: Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect.

RFI: Da, e departe de a fi perfect sistemul CNAS.

Osmanovici: Nu, nu, nu. Mă refer la orice sistem. Orice sistem alegeţi, pe orice nivel la orice fel de instituţie de pe planeta Pământ, şi cu siguranţă vom găsi un exemplu în care acel lucru a avut intr-un moment dat o hibă, a crăpat şi a fost acuzat că ceva este în neregulă vizavi de el. Nu aş vrea să mă duc în zona asta apocaliptică, că oamenii mor. Oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem. Nu vreau să fiu cinic dar nu este o chestiune pe care să o pun acum că dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România.

Vă invităm să ascultaţi interviul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne