Reprezentanţi PAS şi PPPDA agresaţi la Orhei. Maria Ciobanu: Hoţii Şor şi Tauber au transformat oraşul într-o rezervaţie sălbatică

Aşa arată democraţia în viziunea lui Plahotniuc care a extins murdăria peste toate instituţiile statului, formând o gunoişte mare despre care le este ruşine partenerilor europeni să mai vorbească, afirmă deputata PLDM.
Reprezentanţi PAS şi PPPDA agresaţi la Orhei de susţinătorii lui Ilan Şor
Reprezentanţi PAS şi PPPDA agresaţi la Orhei de susţinătorii lui Ilan Şor (facebook.com/marina tauber)

Câteva sute de oameni aduşi organizat din afara oraşului Orhei, au luat cu asalt duminică, 5 august sediul improvizat al Platformei DA şi PAS din oraş, unde urma să aibă loc o şedinţă a reprezentanţilor formaţiunilor. Susţinătorii primarului Ilan Şor au dat năvală cu mături şi megafoane, lovind pe cei prezenţi dar şi localnicii care se aflau de cealaltă parte a baricadei, arătând semne obscene şi scandând „Marş afară din Orhei!”

Marina Tauber, primar al comunei Jora de Mijloc şi figurantă în raportul companiei Kroll privind furtul miliardului s-a aflat în primele rânduri ale susţinătorilor lui Şor lovindu-i cu mătura pe reprezentanţii opoziţie, după care a fost imobilizată de către poliţişti.

Astfel, timp de câteva ore susţinătorii lui Şor au încercat să alunge din Orhei reprezentanţii partidelor extraparlamentare de opoziţie, aceştia însă au stat izolaţi ore în şir într-un spaţiu închis, incandescent, fără apă, refuzând să se conformeze cerinţelor pretinşilor orheieni care le cereau să plece.

Prezent la faţa locului, secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan a menţionat că atmosfera de isterizare a cetăţenilor manipulaţi la cel mai înalt grad posibil a fost creată de Marina Tauber, ”amazoana care apare în Raportul Kroll ca beneficiar a circa 17 milioane de lei din visteria statului, şi care le cere, în mod ultimativ, colegilor mei să plece din Orhei. Câtă impertinenţă, câtă obrăznicie! O parvenită le cere băştinaşilor să părăsească localitatea!”.

”O nouă victorie pentru orheieni şi pentru întreaga familie a Partidului Politic "Şor". I-am măturat, i-am alungat, i-am fugărit în cel mai ruşinos mod pe cei de la PAS cu DA şi PLDM. Maia Sandu şi Andrei Năstase sunteţi nişte laşi şi provocatori. Aţi distrus o ţară întreagă, aţi dus un popor întreg după limita sărăciei, aţi închis şcoli şi aţi sărăcit spiritual întregi generaţii de tineri”, a scris Marina Tauber pe pagina sa de Facebook.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să precizeze că Plahotniuc a venit în politică cu ”metodele banditeşti pe care le-a însuşit excelent şi le-a folosit ani la rând... Şi-a găsit cu uşurinţă coechipieri, deoarece de persoane murdare statul R. Moldova nu a dus lipsă niciodată. El, Plahotniuc, doar a extins murdăria peste toate instituţiile statului, formând o gunoişte mare despre care le este ruşine partenerilor europeni de ieri să mai vorbească...”

”A venit la noi numai ea ştie de pe unde o hoaţă, Marina Tauber, s-a întâlnit cu un alt hoţ de meserie, Ilan Şor, şi au transformat împreună Orheiul într-o rezervaţie sălbatică. Aşa arată democraţia în viziunea lui Plahotniuc, aşa se trăieşte mai bine, după Candu, aşa arată oamenii absolut oneşti ai lui Filip!”, a adăugat parlamentara.

De menţionat că participanţii la protestul improvizat au fost răsplătiţi imediat ce a luat sfârşit manifestarea aceştia fiind surprinşi ieşind din clădirea Primăriei Orhei cu pungi care aveau sigla Partidului Şor, ulterior urcând în mai multe autocare parcate chiar în faţa instituţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe