Reporter Epoch Times onorat pentru raportarea despre recoltarea de organe

John Nania (stânga), redactorul-şef al Epoch Times, cu reporterul premiat Matthew Robertson, la National Press Club din Washington, DC, 22 Iunie, 2013. Robertson a fost recunoscut pentru excelenţă pentru o serie de articole privind recoltarea forţată de organe în China.
John Nania (stânga), redactorul-şef al Epoch Times, cu reporterul premiat Matthew Robertson, la National Press Club din Washington, DC, 22 Iunie, 2013. Robertson a fost recunoscut pentru excelenţă pentru o serie de articole privind recoltarea forţată de organe în China. (Genevieve Belmaker / Epoch Times)
Epoch Times este una dintre zecile de organizaţii mass-media de top din America, onorată la Naţional Press Club pentru jurnalism de excepţie, pe 21 iunie.

Premiile SIGMA Delta Chi acordă onorurile anuale ale Societăţii Jurnaliştilor Profesionişti pentru muncă de excepţie în presa scrisă, jurnalism, fotografie, artă şi mass-media, cercetare şi raportare online.

Matt Robertson, reporter al echipei Epoch Times a fost onorat pentru raportarea despre atrocităţile ce au loc în China, în special recoltarea forţată de organe.

Seria de rapoarte ale lui Robertson include “Would Be China Defector, Once Bo Xilai’s Right Hand, Oversaw Organ Harvesting,” despre tehnicile de recoltare forţată de organe ale unui oficial de securitate de rang înalt chinez, “After Bo Xilai’s Purge, Searches For ‘Organ Harvest’ Suddenly Allowed”, care analizează traficul de pe internet pentru a examina lupta de la vârful conducerii chineze privind responsabilitatea acestor crime,“Accused Chinese Organ Harvester Lurks in Transplant Community”, un articol despre un medic chinez care a fost şeful unei unităţii de transplant de organe al unui spital implicat în recoltarea de organe , şi “Friendly Ties Come With Award, But Ethicists Object,” despre modul în care o mare universitate poate sacrifica etica pentru şansa de a dezvolta legături mai strânse cu China.

În alegerea lui Robertson pentru atribuirea premiului din categoria de "Relatare Continuă", judecătorii au avut cuvinte elogioase pentru seria de articole.

"Pentru a infirma opinia că web-ul a degradat jurnalismul de calitate, aruncaţi o privire la ziarul Epoch Times," au afirmat judecătorii. "Această serie de relatări pătrunde adânc într-un subiect ignorat de alte instituţii mass-media şi se ocupă de el la fel de abil ca fraţii săi mai mari."

Printre mass-mediile cărora le-au fost decernate premii în aceeaşi categorie s-au aflat şi The Washington Post, Associated Press, Boston Globe Magazine, Mother Jones, Centrul pentru Integritate Publică, Texas Tribune şi altele.

"Raportarea lui Robertson a relevat informaţii noi, pertinente, despre aceste crime în China, în timp ce învinovăţeşte instituţii occidentale responsabile de complicitate voluntară sau involuntară", au notat prezentatorii când i-au înmânat premiul lui Robertson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe