Replica lui Iohannis despre Grivco: Ponta pune persoane compromise să mintă în numele lui

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

După ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, l-a întâmpinat personal pe Klaus Iohannis la Grivco pentru a-l conduce în biroul lui Dan Voiculescu să-şi negocieze funcţia de premier, preşedintele liberalilor a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, că, deşi în ţara noastră libertatea de exprimare este garantată, constată că a minţi este la fel de liber. Iohannis îi cere premierului Victor Ponta, cel care a declanşat scandalul, să nu mai găsească oameni compromişi care să mintă în locul său şi să se concentreze pe guvernare.

Presupusa vizită la Grivco a lui Iohannis este ultima dintr-o serie de atacuri pre-electorale care l-au vizat pe prezidenţiabilul ACL. Premierul Victor Ponta, l-a acuzat pe acesta că în 2009 şi-ar fi negociat cu Voiculescu, la Grivo, funcţia de premier. Iohannis a negat incidentul şi l-a provocat pe Ponta să aducă dovezi.

"Am fost de faţă când s-a întâlnit cu Voiculescu la GRIVCO. Voiculescu e un om puternic. Nu l-ar fi numit premier al coaliţiei GRIVCO dacă nu-l vedea şi nu avea garanţii. Nu înţeleg jocul lui Johannis, dar se face de râs. Am fost prea mulţi prezenţi acolo", a declarat Sereş, citat de evz.ro.

În replică, Klaus Iohannis a precizat: "În România, libertatea de exprimare este garantată, dar constat că a minţi este la fel de liber. Domnul Codruţ Sereş nici nu ştie cum arăt de aproape, dar eu ştiu din informaţiile apărute în presă că este prietenul domnului Dan Voiculescu. Mai ştiu că domnul Codruţ Sereş a fost condamnat de instanţă la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Hidroelectrica”. Eu aştept în continuare de la domnul Victor Ponta să prezinte public acele dovezi certe că am fost la Grivco. Nu există aceste dovezi pentru că nu a existat o asemenea întâlnire".

Liderul liberal face apel la Victor Ponta să nu îşi irosească timpul încercând să găsească tot felul de persoane compromise care să mintă în numele lui şi îi reaminteşte acestuia că, în calitate de premier, are de guvernat o ţară pe care a adus-o în recesiune economică tocmai pentru că şi-a ocupat timpul doar cu intrigi, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne