Repetiţia e mama învăţăturii / Kadîrov irită din nou opoziţia rusă. Acum cu o “ameninţare” video

După ce în luna ianuarie, Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a atras asupra sa un val de critici pentru ameninţarea verbală la adresa opoziţiei ruse, recent, acesta a postat un material video ameninţător la adresa aceleiaşi opoziţii.
Ramzan Kadirov, presedintele pro-Kremlin al Ceceniei
Ramzan Kadirov, presedintele pro-Kremlin al Ceceniei (KAZBEK BASAYEV / AFP / Getty Images)

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a publicat luni pe contul său de Instagram un material video în care puteau fi văzuţi lideri ai opoziţiei ruse. Totuşi, o “mică” problemă, şi anume, peste acea imagine a fost plasată luneta unei puşti.

“Kasianov a venit la Strasbourg pentru a obţine bani pentru opoziţia rusă”, a comentat Kadîrov sub materialul video.

Mihail Kasianov, liderul partidului politic PARNAS şi fost premier rus, a apărut în materialul video împreună cu Vladimir Kara-Murza, şeful adjunct al PARNAS, şi cu coordonatorul de proiect al fundaţiei “Rusia Deschisă”, ce aparţine fostului magnat rus al petrolului Mihail Hodorkovski, acum un critic puternic al preşedintelui rus Vladimir Putin.

“Cred că [acest material video] constituie o ameninţare directă la adresa unui oficial de stat”, a declarat luni Kasianov agenţiei de ştiri Interfax.

El a precizat că plănuieşte să se consulte cu un avocat şi să înregistreze o plângere penală împotriva lui Kadîrov.

La începutul lunii ianuarie, Kadîrov a atacat verbal membri ai opoziţiei politice ruseşti, numindu-i “şacali” şi “duşmani ai poporului”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe