Remedii naturale pentru tenul gras

.
. (News Canada)

Majoritatea femeilor doresc să aibă o înfăţişare plăcută, proaspătă şi să fie cât mai atractive. Ce te faci când ai un ten gras, cu pielea lucioasă şi uleioasă, cum poţi îndepărta punctele negre sau coşurile de pe fată? Există un număr destul de mare de persoane, care suferă de aceste probleme şi doresc să scape de ele. Iată câteva remedii naturale, care vă vor ajuta să găsiţi soluţii la problemele asociate tenului gras.

Tonic pentru ten gras din castravete şi roşie

1 / 2 castravete, tăiat în bucăţi (cu tot cu coajă şi seminţe), 1 / 2 roşie, tăiata în bucăţi, 1 / 4 ceaşcă de vodcă

Într-un blender, combinaţi ingredientele de mai sus şi le mixaţi până ce se omogenizează. Aplicaţi amestecul obţinut pe faţă şi pe gât, înmuind degetele şi masând uşor pielea cu buricurile degetelor. Soluţia va fi apoasă, dar nu vă faceţi griji dacă pare să nu adere pe faţă. Lăsaţi timp de 3-5 minute, apoi clătiţi cu apă caldă şi uscaţi pielea cu un prosop curat.

Apa de mărar

două legaturi de mărar

Se fierb două legături de mărar într-o jumătate de litru de apă, timp de 30 de minute. Decoctul obţinut se filtrează şi se foloseste în cazul tenurilor grase, cu porii dilataţi sau cu iritaţii.

Tratament cu grapefruit pentru ten gras

Suc de grapefruit proaspăt, nediluat

În timp ce sucul de grapefruit este mai puţin de astringent decât sucul de lămâie, este la fel bun pentru neutralizarea acizilor graşi pe piele.

Tratament ci miere pentru ten gras

Părţi egale de miere şi de oţet sau cidru de mere

Învigoraţi tenul gras şi faceţi-l să strălucească de sănătate, prin clătire zilnică cu miere şi oţet de mere amestecate în părţi egale.

Tratament cu ananas

Coajă de ananas copt

Pentru a neutraliza acizii graşi şi pentru a şterge urmele de grăsime de pe faţă, masaţi pielea cu interiorul cojii de ananas.

Remediu cu albuş de ou şi tărâţe

Un albuş de ou, câteva picături de suc de lămâie, târâte de grâu

Un albuş de ou bătut spumă, se amestecă cu o lingură de târâte de grâu şi câteva picături de suc de lămâie. Pasta obţinuta se aplică pe fată, iar dup ace se usucă se îndepărtează prin spălare cu o infuzie sau cu apă minerală. Se foloseşte cu succes la curăţirea tenului gras au ofilit.

Remediu pentru tenurile grase cu puncte negre

O linguriţă de suc de praz, o linguriţă de lapte crud

Înmuiaţi un tampon de vată în acest amestec şi ştergeţi apoi uşor faţă. Se lasă să se uşure pe fată, după care se spală cu apă minerală sau o infuzie de plante.

Remediu pentru curăţirea feţei cu puncte negre

Frunze de pătrunjel

Se fierbe o mână de frunze de pătrunjel într-o jumătate de litru de apă, timp de 5-10 minute. Aplicaţi pe faţă comprese calde, de două ori de zi, timp de o săptămână. Punctele negre vor deveni mai puţin vizibile, iar faţa va deveni mai albă şi strălucitoare.

Remediu pentru acnee (I)

Apă de sparanghel (apă în care aţi fiert tulpinile sparanghelului)

Pentru tratamentul de puncte negre, coşuri şi răni faciale generale şi buză, curăţaţi-vă faţa dimineaţa şi seara cu apă de sparanghel.

Remediu pentru acnee (II)

1 felie de pâine albă, lapte 1 / 4 cană caldă, 1 pacheţel de drojdie uscată sau un cub de drojdie de bere proaspătă

Faceţi o pastă înmuind pâinea în lapte, şi adăugând apoi drojdia. Aplicaţi pasta pe piele timp de aproximativ 40 minute. Apoi îndepărtaţi-o cu apă călduţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură