Remedii casnice din condimente

(photos.com)

Multe din condimentele pe care le folosim zilnic nu doar oferă gust şi savoare alimentelor pe care le consumăm, ci şi posedă careva proprietăţi utile, menite să ne facă viaţa mai uşoară şi mai confortabilă. Trebuie doar să cunoaştem aceste lucruri.

1. Coriandrul

Ajută la reducerea nivelului colesterolului. Proporţia recomandată: o linguriţă de seminţe de coriandru la o cană de apă clocotită.

2. Praful de muştar

Înmoaie bătăturile şi întăriturile. Se recomandă o lingură de praf de muştar la un litru de apă caldă – pentru o baie de picioare. În plus, sinapismele cu muştar, cât şi cele simple, constituie un remediu tradiţional pentru tuse, raceală şi gripă.

3. Cimbru

Calmează tusea şi durerea de gât. Proporţia: O lingură de cimbru uscat la o cană de apă clocotită. Infuzia se strecoară şi se bea. Cimbrul ajută la amelioarea schimbului de gaze: în acest scop, se toarnă apă clocotită peste o linguriţă de cimbru. Înainte de întrebuinţare amestecul se strecoară.

4. Curcuma

Constituie remediul perfect pentru reducerea febrei. Se dizolvă o jumătate de linguriţă de pulbere de curcuma într-o cană cu lapte cald şi se adaugă o linguriţă de miere.

5. Piperul negru

Opreşte sângerarea. Trebuie aplicat o cantitate mare de piper negru peste rana sângerândă – în acest fel, sângerarea va fi oprită şi durerea va dispărea.

6. Cuişoarele

Mestecatul a câtorva fire de cuişoare vă va ajută să scăpaţi de respiraţia urât mirositoare, iar plasarea câtorva fire pe dintele care doare – vă poate ajuta să eliminaţi senzaţia de durere. Mestecaţi 3-4 de cuişoare şi durerea în gât va scădea în intesitate, precum şi va fi înlăturată senzaţia de greaţă.

7. Scortişoara

Pentru normalizarea nivelului colesterolului, trebuie adăugat o jumătate de linguriţă de scorţişoară în ceai sau cafea. Scorţişoara reduce durerea în articulaţii: proporţia este 1/2 linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de miere. Femeilor care tolerează greu menstruaţiile, li se recomandă să adauge un pic de scorţişoară în cafea, ceai sau chiar în mâncare.

8. Chimenul

Mestecatul seminţelor de chimen vă poate ajuta să scăpaţi de senzaţia de balonare. Puteţi prepara, de asemenea, o tinctură: o linguriţă de seminţe de chimen, acoperite cu un pahar de apă fiartă – infuzia trebuie strecurată înainte de a fi consumată.

9. Praful de usturoi

Mirosul prafului de usturoi alungă ţânţarii. Un vârf de cuţit de praf de usturoi dizolvat în puţină apă trebuie de aplicat în regiunea pulsului, după genunchi şi glezne, pe faţă, gât, însă cu precauţie în zona ochilor ... şi puteţi dormi liniştiţi.

10. Seminţele de fenicul

Mestecând un pic de fenicul, vă poate ajuta să înlăturaţi respiraţia urât mirositoare şi să vă calmaţi durerile de stomac. Infuzia se prepară prin macerarea seminţelor de fenicul: la o cană de apă fiartă de adaugă o linguriţă de seminţe de fenicul. Infuzia obţinută înainte de întrebuinţare se strecoară. Seminţele trebuie zdorbite anterior preparării remediului – în acest caz se va obţine un efect mai pronunţat.

11. Seminţele de mărar

Consumul unei linguriţe de seminţe de mărar, vă poate ajuta să opriţi sughiţul. În plus, mestecatul a câtorva seminţe de mărar, vă ajută să scăpaţi de respiraţia urât mirositoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură