Remanierile din cadrul Guvernului RM s-au înfăptuit. Silvia Radu - noul ministru al Sănătăţii

Nici nu a reuşit bine Plahotniuc să anunţe despre noile numiri propuse de Partidul Democrat la sănătate şi agricultură, că unii cetăţeni au şi comentat deja în mod ironic revenirea Silviei Radu în spaţiul public. „Eu nu vreau să fiu bolnav în ţara asta”, a scris un internaut.
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău (facebook.com/ion terguta)

Preşedintele Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, a anunţat, în cadrul tradiţionalului briefing de marţi organizat la sediul partidului, că remanierele din cadrul Guvernului Republicii Moldova anunţate la sfârşitul săptămânii trecute, s-au făcu în două domenii, şi anume domeniul social - sănătate şi domeniul agricultură, mediu şi dezvoltare regională.

„Noua propunere la conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvorlătrii Regionale şi Mediului este dl Nicolae Ciubuc, iar la conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale este propusă doamna Silvia Radu. Vă anunţ că evaluarea activităţii Guvernului nu se încheie aici, procesul fiind unul continuu”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit acestuia, deşi foştii minişti „şi-au făcut datoria”, ei au fost schimbaţi deoarece „cetăţenii vor mai multă calitate în domeniile respective”.

De menţionat este faptul că, Plahotniuc, care nu ocupă nicio funcţie publică în stat, a anunţat că deşi „suntem la câteva luni de la alegeri nu înseamnă că nu trebuie să mai facem schimbări, în special dacă asta o solicită oamenii. Dacă va fi cazul, vom face schimbări în echipa guvernamentală chiar şi cu o lună înainte de alegeri”.

Intenauţii au recaţionat imediat ce au aflat despre remanierele venite din partea PD.

„Silvia Radu is back, la săntate... Eu nu vreau să fiu bolnav în ţara asta”, a scris pe o reţea de socializare Vitalie Sprînceană.

Redactorul şef al Ziarului de Gardă se întreabă: ”Oare chiar Filip a cerut aceste remanieri?”.

„De la Fenosa la Ministerul Sănătăţii. Cine mai are dubii că Silvia Radu nu este omul lui nanu Vlad?”, se întreabă vicepreşedintele Partidului Nostru, Ilian Caşu.

„Aşteptăm covoare de flori în faţa spitalelor. A candidat independent pentru funcţia de ministru?”, se întreabă şi expertul Sveatoslav Mihalache.