Relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Vlad Voiculescu: Şansele noastre nu cresc odată cu servirea unei noi porţii de minciuni PSD

Deşi relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului ar însemna enorm pentru România, Florian Bodog şi Gabriela Firea par a fi mai înclinaţi spre declaraţii populiste decât spre a face lobby-ul necesar.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Agenţia Europeană a Medicamentului (European Medicines Agency/ EMA) se va muta din Londra ca urmare a Brexitului, iar Bucureştiul este unul dintre cele 19 oraşe care participă la această competiţie. Relocarea Agenţiei la noi ar însemna enorm pentru profesioniştii români, pentru oraş, pentru ţară, atrage atenţia, pe Facebook, fostul ministru Vlad Voiculescu, întrebându-se dacă succesorului său - Florin Bodog - şi colega lui Gabriela Firea au făcut diligenţele necesare pentru ca Bucureştiul să devină noua gazdă a AEM.

3.3% din personalul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) vine din România, acest organism având angajaţi mai mulţi români decât austrieci, belgieni, olandezi, croaţi, suedezi, menţionează Vlad Voiculescu. Aşadar, înainte să organizeze evenimente interne care servesc mai degrabă ca propagandă de partid decât ca orice altceva, Bodog şi Firea ar trebui să organizeze o întâlnire cu acei angajaţi ai agenţiei.

"A organizat domnul Bodog sau doamna Firea măcar o întâlnire cu angajaţii români de care spuneam mai sus? Pe câţi dintre ei i-au convins că mutarea EMA la Bucureşti este o idee bună? Ambasada Poloniei din Londra de pildă a organizat o astfel de întâlnire cu angajaţii polonezi în Iunie deja.

Din păcate, şansele noastre nu cresc odată cu servirea în faţa câtorva reporteri şi a câtorva ambasadori a unei noi porţii de #minciuniPSD", scrie Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, în competiţia pentru relocarea EMA sunt 19 oraşe, iar decizia va fi luată de 27 de şefi de stat şi de guvern. Comisia va avea, de asemenea, un cuvânt greu de spus.

"Cu câţi dintre cei care vor lua decizia au discutat/negociat reprezentanţii guvernului nostru? De câte ori a fost invitat şi a venit Comisarul European responsabil de Sănătate la Bucureşti? La câte evenimente internaţionale a fost prezentată până acum candidatura României pentru EMA? Care este planul pentru viitor?

Câte evenimente de promovare au fost organizate la Bruxelles, acolo unde se ia de altfel decizia?

De câte ori s-au întâlnit reprezentanţi ai guvernului nostru sau ai Primăriei Municipiului Bucureşti cu angajaţii şi executivul EMA? Chiar dacă oficial nu au un cuvânt de spus... să afli ce este important şi ce este absolut necesar pentru cei care lucrează efectiv acolo ar putea să îi lumineze şi pe guvernanţii noştri. Şi măcar angajaţii români... cred că ar răspunde la telefonul domnului Bodog. Şi chiar şi al doamnei Firea", se mai întreabă Voiculescu.