Regii din Bhutan au devenit părinţi pentru a doua oară

Casa regală anunţă sosirea copilului în timp ce aminteşte de cei afectaţi de coronavirus
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck din Bhutan împreună cu regina Jetsun Pema
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck din Bhutan împreună cu regina Jetsun Pema (Getty Images)

Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck din Bhutan, cunoscut sub numele de „Regele Dragon”, şi regina Jetsun Pema au devenit părinţi pentru a doua oară.

"Avem onoarea de a anunţă naşterea celui de-al doilea bebeluş regal al Majestăţilor lor Regele şi Regina, un prinţ care s-a născut pe 19 martie 2020, corespunzând celei de-a 25-a zile a primei luni a anului Şobolanului de Fier, în Palatul Lingkana din oraşul Thimphu. Majestatea Sa şi bebeluşul regal sunt în stare bună de sănătate, iar Alteţa Sa Regală Gyalsey a fost încântat să-şi întâlnească fratele mai mic. Majestăţile lor doresc să îşi exprime recunoştinţa echipei medicale a Dr. Zhung Dratshang şi tuturor pentru urările şi rugăciunile lor. Deşi aceasta este o veste fericită pentru familia regală, pentru naţiune şi pentru oamenii din Bhutan, Majestăţile lor doresc să le amintească tuturor locuitorilor din Bhutan să fie conştienţi, responsabili şi să se susţină reciproc în faţa virusului COVID-19 ["virus al Partidului Comunist Chinez", n.r.]. Majestăţile lor se gândesc la toţi cei care au fost afectaţi de această pandemie globală şi se roagă pentru ei”. Acestea sunt cuvintele comunicatului prin care ambii regi au dorit să anunţe fericita veste.

Regatul Bhutan (pronunţie fonologică: /buːˈtɑːn/; འབྲུག་ཡུལ་ druk yul, traducându-se ca „Ţara dragonului”), oficial Regatul Bhutanului (འབྲུག་རྒྱལ་ཁབ་ druk gyal khap), este o ţară din sudul Asiei, aflată la poalele Munţilor Himalaya, învecinându-se la sud, est şi vest cu India şi la nord cu China. Între Bhutan şi Nepal se află statul indian Sikkim, iar Bengalul de Vest separă statul de Bangladesh.

Micul stat de la poalele Munţilor Himalaya este cunoscut în străinătate pentru indicativul său de "fericire naţională brută", concept apărut în 1972 şi inventat de către cel de-al patrulea rege al Bhutan-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură