Regele saudit va vizita Moscova pentru a discuta despre Siria, Iran şi energie

Regele Salman bin Abdulaziz al Saud al Arabiei Saudite va călători la Moscova, joi, pentru a avea convorbiri cu preşedintele Vladimir Putin, aceasta fiind prima vizită în capitala rusă a unui monarh saudit în funcţie.
Regele saudit Salman bin Abdulaziz al Saud
Regele saudit Salman bin Abdulaziz al Saud (Getty Images)

Pe traseul ce leagă aeroportul Moscovei de centrul oraşului au fost ridicate panouri publicitare cu mesaje de întâmpinare pentru regele saudit, în vârstă de 81 de ani.

Se estimează că liderii celor mai mari ţări exportatoare de petrol din lume vor discuta despre energie, inclusiv despre intenţia de a creşte preţurile la petrol, dar şi despre neînţelegerile dintre cele două state cu privire la Siria şi Iran.

Arabia Saudită este de partea rebelilor susţinuţi de SUA, care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad într-un război ce durează de peste 6 ani, în timp ce soldaţii ruşi şi miliţiile iraniene îl sprijină pe Assad.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Moscova speră că vizita regelui saudit va întări relaţiile dintre cele două ţări şi va permite continuarea dialogului.

“Arabia Saudită este o ţară care joacă un rol cheie în problemele arabilor. Noi, în Rusia, dorim să îmbunătăţim dialogul cu Riadul pe diverse probleme de interes comun, inclusiv situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi în special cea din Siria”, a precizat Peskov.

Acorduri de investiţii, printre care unele privind gazul natural lichefiat şi centrale petrochimice ar putea să fie finalizate în timpul vizitei regelui saudit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe